Hirdetés

Van még munka

Zajlanak a felújítási munkálatok a gyergyószentmiklósi művelődési házon. A több funkciót is betöltő épület a városi önkormányzat által nyer új, korszerű külsőt és belsőt, több mint ötmillió lejes beruházás révén.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Van még munka
Fotó: Fórika Dóra

Tavaly tavasszal látott hozzá a gyergyószentmiklósi önkormányzat a művelődési ház korszerűsítéséhez. A több mint ötmillió lejes beruházást vissza nem térítendő pályázati forrásból finanszírozzák, ebből másfél millió lej önrész – tájékoztatott Pál László, a gyergyószentmiklósi önkormányzat munkatársa. A munkálatok során eddig az épület tetőszerkezetét és belső tereit szigetelték, a továbbiakban a külső hőszigetelésen és a tűzvédelmi rendszer korszerűsítésén dolgoznak.
Az épületben működő intézmények kénytelenek voltak elköltözni a munkálatok idejére. A Figura Stúdió Színház tavaly májusban átköltözött a városi öntöde épületébe, ahol irodahelyiségeket kialakítva próbáltak maguknak hasznos teret biztosítani. Az elmúlt időszakban előadóterem hiányában a környező falvak művelődési házaiban, valamint más alternatív helyeken játszották a mozgatható előadásaikat. A társulat, amellett hogy folytatja az eddigi alternatív megoldásokkal járó munkát, új terveket valósít meg.
 

– Jelenleg egy stúdióterem kialakításán dolgozunk az öntöde épületében, ez állandó előadóteremmé válik márciustól számunkra

– tájékoztatott Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!