Hirdetés

Újból bizonyítottak a veteránok

HN-információ

Balatonfüred adott otthont a veterán cselgáncsozók Európa-bajnokságának, amelyen két csíkszeredai sportoló is tatamira állt. Sinka Szabolcs és Szőcs László is érmes helyezést ért el. Mindketten Magyarországot képviselték a megmérettetésen.

[caption id="attachment_2231" align="aligncenter" width="960"]Továbbvitte Sinka (jobbra) és Szőcs a csíki cselgáncs hírét Továbbvitte Sinka (jobbra) és Szőcs a csíki cselgáncs hírét[/caption]

Harmincöt ország 572 dzsúdósa lépett tatamira a múlt csütörtöktől vasárnapig zajló veterán Európa-bajnokságon, amelyen az egyéni küzdelmekben a bombaerős orosz válogatott szerezte meg az éremtáblázat első helyét, megelőzve a legnépesebb, száztíz fős francia csapatot és a házigazda Magyarországot. Románia egy arany- és egy ezüstéremmel gazdagodott. A kontinensbajnokságon harminc ország szerzett érmet. A Balatonfüreden megrendezett Eb-n két csíkszeredai sportoló is érdekelt volt, akik ezúttal már a magyar színeket képviselték. Sinka Szabolcsról és Szőcs Lászlóról van szó. Sinka az M1-es kategóriában (30–40 évesek) indult a 66 kilogrammosok között. Az első körben a svájci Marras Thomast, majd a másodikban a francia Beltra Julien verte. Az elődöntőben viszont az orosz Gelmendinov Ramil került az útjába, akitől óriási küzdelemben maradt alul. Az orosz sportoló egyébként megnyerte a döntőt is. A harmadik helyért Sinka a magyar Hegedüs Pétert verte. Szőcs az M4-es kategóriában (40–50 évesek) a +100 kilogrammosok között indult, ahol simán vette az akadályokat egészen a fináléig. Itt viszont a lett Stiris Arturs ellen, akárcsak Sinka, nagy küzdelemben alulmaradt. A csapatbajnokságban Sinka bronzérmet, míg Szőcs aranyérmet szerzett a magyar csapattal.

Felnőttek között versenyeztek Felnőtt Európa-kupa versenyt rendeztek hétvégén Kolozsváron, ahol több csíki cselgáncsozó is szerepelt. Hárman Csíkszeredát, ketten Nagyváradot képviselték, ám egyikük sem tudott maradandót alkotni. Bardócz Richárd (66 kg), Szőcs Elemér (73 kg), Koncz Botond (90 kg), Visan Vlad (81 kg), Farkas Zoltán (81 kg) már az első körben búcsúzott a sorozattól. Bardócz, Szőcs, Koncz Csíkszeredát, míg Visan, illetve Farkas a Nagyváradi Libertyt képviselte. Meg kell jegyezni, hogy mindegyik csíki sportoló még ifjúsági, így nem is csoda, hogy nem sikerült mérkőzéseket nyerni. Tapasztalatszerzésnek viszont ideális volt a kolozsvári esemény.

Kövessen a Facebookon!