Hirdetés

Újabb mesebeli történet főhősei lehetnek a gyerekek Székelyudvarhelyen

Tam-ta-tam-birodalom után újabb mesés történet főhőseivé válhatnak a székelyudvarhelyi gyermekek június elsején. A Játék évéhez kapcsolódó izgalmas próbákkal, játékos feladatokkal várják a legkisebbeket a városi parkban a szervezők.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újabb mesebeli történet főhősei lehetnek a gyerekek Székelyudvarhelyen
Játékos feladatok a legkülönfélébb témakörökben. Gyermeknap Fotó: Hodgyai István

Egy kisvárosra sűrű, sötét köd ereszkedett le egy éjszaka, s bár látszólag nem történt semmi különös, mégis eltűnt a játékkedv a városból… – kezdett bele az idei gyereknap alaptörténetének ismertetésébe Simon Mária-Tímea, a székelyudvarhelyi Művelődési Ház vezetője.

A gyerekek segítségével azonban vissza lehet szerezni a város játékkedvét, ha kiállják a különböző próbákat, teljesítik a feladatokat

– részletezte az intézményvezető. Akárcsak az elmúlt években, idén is a városháza támogatja és a Művelődési Ház szervezi meg a gyereknapot Székelyudvarhelyen, a városi parkban, ahol egész napos programmal várják a gyerekeket és a családokat egyaránt.

Hodgyai István

A részletes programot szerda délelőtt sajtótájékoztatón ismertették a szervezők. Ölvedi Zsolt alpolgármester elmondta, ezúttal is fergeteges gyermeknapra lehet számítani, amely a Játék évéhez kapcsolódik. Simon Mária-Tímea mutatta be az eseményt.

– Számos partnert bevontunk az idei rendezvénybe, így

népi gyermekjátékoktól az ügyességi játékokon át, a társasjátékokon keresztül a retró játékokig vagy a digitális világ játékaiig nagyon sok mindennel várjuk a bekapcsolódó gyerekeket

– részletezte Simon Mária-Tímea. A mesebirodalom kapuja 10 órakor nyílik, a kapuban, vagyis a park bejáratánál egy hatalmas dobókockával várják a gyerekeket, akik 1-es vagy 6-os szám gurítása után nyerhetnek bebocsátást. A játéksarkok mellett színpadi előadások is lesznek, bábjátékok, és két együttest is meghívtak az eseményre, délelőtt a Veronaki zenekar, este 7 órától pedig az Alma együttes koncertezik. A Petőfi 200-ra is gondoltak a szervezők, így a János vitéz is meg fog elevenedni Boka Gábor előadásában, ugyanakkor a vásári bábjátékok hangulatát is megidézik.

A tombolahúzás sem maradhat el, tavaly az így begyűlt összeggel a Lilapont Egyesületet támogatták, idén pedig az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének a Szerethetők programját támogatják ily módon.

A tombolatárgyakat a város játék- és gyermeküzletei ajánlották fel, de még mindig várják a felajánlásokat. A városi gyermeknap egyébként igencsak népszerű program, tavaly közel négyezren fordultak meg a városi parkban. A szervezők bíznak a jó időben, de ha mégis közbeszól az eső, akkor a program bizonyos részeit a Művelődési Ház termeiben szervezik meg.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!