Hirdetés

Újabb ANL-tömbházlakások épülhetnek Csíkszeredában

Az Országos Lakásügynökség (ANL) két újabb tömbház, azaz összesen negyven lakrész építését vállalja Csíkszeredában. Az ifjúsági lakásokat a Pacsirta sétányon, a Fenyő utca Suta felőli végének meghosszabbításban álló területen építenék meg.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Újabb ANL-tömbházlakások épülhetnek Csíkszeredában
Ifjúsági lakások. Más családok is lehetőséghez jutnak? Fotó: László F. Csaba

Csík­sze­re­da ön­kor­mány­­za­ta legutóbbi, feb­ru­á­ri rendkívüli ülé­­sén fogadta el egy 125 áras területnek a város közvagyonából annak magánvagyonába való áthelyezését, illetve ennek ingyenes használatba adását az Országos Lakásügynökség részére. A kiszemelt területre a hivatal várja a környezetvédelmi engedélyt, ugyanakkor folyamatban van a területrendezési terv (PUZ) is, és amennyiben minden a tervek szerint halad, a március végi soros havi ülésen a testület elfogadja azt, ami szabályozni fogja az ott beépíthető területeket, infrastruktúrát, utcákat, lakóépületeket – magyarázta érdeklődésünkre Bors Béla.


Hirdetés


Az alpolgármester kifejtette: az ANL első lépésként két tömbház építését vállalja 20-20 apartmannal, majd ezek elkészültével újabb két épületet ugyanannyi lakrésszel. Annak érdekében, hogy gyorsabban haladjon a folyamat, az önkormányzat átvállalta a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését. Az idei költségvetésbe már belefoglalták a megvalósíthatósági tanulmányhoz szükséges összeget. Az elkészült és elfogadott tanulmány után kerülhet sor a kivételezési terv elkészítésére, majd a munkálatok elkezdésére.
A megyeszékhelyen jelenleg a Nagyrét utcában található négy, valamint a Pacsirta sétányon nyolc ANL-s lépcsőház.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!