Hirdetés

Új sportcsarnokkal gazdagodott a gyergyóalfalvi közösség

Új létesítménnyel gazdagodott Gyergyóalfalu: pénteken délben ünnepélyesen megnyitották a nemrég elkészült, az Országos Befektetési Társaság (CNI) által finanszírozott sportcsarnokot a településen. A Veress-iskola udvarán elhelyezkedő építmény a sportolók otthona, közösségi tér és az aktív életmód iránti igény kialakításának helyszíne lesz – hangzott el az ünnepi beszédekben.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új sportcsarnokkal gazdagodott a gyergyóalfalvi közösség
Megvalósult a gyergyóalfalviak álma, az új sportcsarnok Fotó: Boncina-Székely Szidónia 

Közéleti és egyházi vezetők, pedagógusok, diákok és gyergyóalfalvi sportolók jelenlétében tartották az új sportcsarnok avatóünnepségét pénteken délben. A régóta várt beruházás megnyitójának kezdetén a Brill Dance Táncstúdió gyergyóalfalvi táncosai adták meg a hangulatot, majd a településről elszármazott sportolók videóüzeneteit láthatták a jelenlévők.

György Eszter, György Rajmond, Magyari Tihamér, Györfi Tihamér, Szakács Szabolcs, Bíró Ignác, Kusztos Veronka, Kiss László, György Róbert és Horváth Bence saját életútjuk ismertetésén át a sport jótékony hatásairól beszéltek, kiemelve az egészségre nevelés fontosságát.

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke felszólalásában arról beszélt, mi szükséges egy sportlétesítmény létrejöttéhez.

Az, hogy eljutottunk idáig, a romániai magyarok bizalmának köszönhető, így mindannyiunk sikere egy-egy ilyen létesítmény, de kell hozzá egy céltudatos vezető is, aki álmodik, tervez, és ragaszkodik a célok megvalósulásához

– mondta Kelemen Hunor, a sportolók munkáját a közszolgálatban dolgozókéhoz hasonlítva.

Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke közösségi találkozási helynek nevezte az új sportcsarnokot, amely főként a téli időszakban kap hangsúlyos szerepet. Bende Sándor parlamenti képviselő a beruházás megvalósításának útjáról beszélt. Gáll Szabolcs polgármester köszönetét fejezte ki a beruházás létrejöttéért, hangsúlyozva, hogy közel tizenkét éve tartó mandátuma alatt az egyik legfontosabb igény volt ez a közösség részéről.

Boncina-Székely Szidónia 

A megfelelő minőségű és mennyiségű testmozgás hozzájárul az iskolai teljesítmény javulásához, emellett nevelő hatása is van. Napjainkban a szülők, pedagógusok, sportegyesületek feladata, hogy a gyermekek mozgásszükségletét kielégítsék, hiszen a digitalizált világban egyre kevesebb a szabad játék – indokolta a sportcsarnok fontosságát Jakab Bálint Márton, a Sövér Elek Szakközépiskola igazgatója. Kiemelte:

a létesítmény kiegészíti a már meglévő műfüves focipályát és a kis tornatermet, így az iskola több mint hétszáz tanulójának fizikai, szellemi és mentális fejlődését szolgálhatja.

Bege László Balázs alpolgármester amatőr sportolóként szólt a csarnok fontosságáról, otthonnak nevezve, ahol az azonos érdeklődéssel rendelkezők találkozhatnak.

Borka Ernő plébános áldását és a hivatalos átadást követően, szalagvágás helyett a felszólalók kezdőrúgással nyitották meg a csarnokot, majd a gyergyóalfalvi focisok rövid bemutatója zárta az ünnepséget.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!