Hirdetés

Új eszközökkel fejlesztenek készségeket

Újszerű matematikai oktatásban részesülhetnek a gyergyóditrói Siklódi Lő­rinc Általános Iskola diákjai egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Az iskola didaktikai eszközöket vá­sá­rolt és programokat szer­vezett, amivel a diákok hatékonyabban elsajá­tít­hat­ják a matematikai ismereteket.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új eszközökkel fejlesztenek készségeket
Geo- és tangramokkal segítik a fejlődést Fotó: Siklódi Lőrinc Általános Iskola

A matematika élményszerű tanítása és tanulása címmel nyújtott be pályázatot a Siklódi Lőrinc Általános Iskola a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez még 2021-ben. A sikeres elbírálást követően az iskola 350 000 forint támogatást kapott.
– Az elmúlt évben több didaktikai eszközt vásároltunk a sikeres pályázatnak köszönhetően, mint a simpleX egyesület által kifejlesztett Sherlock szett, varázsszőnyeg, kártyák, törtek megértéséhez szükséges eszközök, valamint geo- és tangramok. Ezek a segédeszközök nem az algoritmuson alapuló matematikai tanulást segítik, hanem a logikai gondolkodást fejlesztik – tájékoztatott Puskás Anna iskolaigazgató. Hozzátette: a pályázaton nyert összegből a gyerekeknek matematikatábort, az oktatóknak workshopot szerveztek, az eszközök bemutatása céljából. Ezeket a didaktikai segédeszközöket folyamatosan használják az oktatás során már negyedik osztálytól, illetve iskolán kívüli tevékenységeken is.

Siklódi Lőrinc Általános Iskola

Siklódi Lőrinc Általános Iskola
 

A Siklódi Lőrinc Általános Iskola, mint akkreditált tehetségpont, kiemelt figyel­met fordít a matematika és természettudományok ok­ta­tá­sá­ra. Célja a gyermekek kezébe adni a megfelelő eszközt, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek, gondolatmenetet építsenek, megértsenek bizonyos fogalmakat az alapműveletektől a más dimenzióban való gondolkodásig. Az iskola diákjai jelen tanévben is számos rangos matematikaversenyen vettek részt, amelyekhez a felkészülés során is eredményesen használták a pályázott eszközöket. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyerekek motiváltabbak, aktívabbak azokon az órákon, amikor ezekkel az eszközökkel dolgozhatnak – számoltak be az iskola közösségi oldalán.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!