Hirdetés

Toró Dávid újabb aranya

Egyéniben egy arannyal és két bronzéremmel, az összesített pontversenyben pedig második helyezett csapatként tértek vissza a győri Reménységek Nemzetközi Utánpótlás Kupájáról a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK fiatal asztaliteniszezői.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Toró Dávid újabb aranya
Az U12-es dobogója, az arany és a bronz Udvarhelyre került Fotó: ISK-SZAK

A hétvégén Győr városa adott otthont a Reménységek Nemzetközi Utánpótlás Kupája 2023 (International Cup of Hopes) elnevezésű asztalitenisz-tornának, melyen három korosztályban (U11, U12, U13) Szlovákia, Németország, Románia, Ausztria, Ukrajna és a házigazda Magyarország ifjú tehetségei álltak asztalhoz, hogy összemérjék tudásukat és tehetségüket. A háromnapos rendezvényen a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK színeit hét fiatal képviselte: Toró Dávid, Bardas Mark, Gelei Nimród, Szőcs Norbert, Sárkány Levente, Paizs Ákos és Dániel Krisztián.
Az U12-esek versenyét magabiztosan nyerte Toró Dávid, Bardas Márk révén pedig a bronzérem is Székelyudvarhelyre került! Ráadásul a magasabb, U13-as korosztályban is termett érem az udvarhelyieknek, Toró Dávid csupán az elődöntőben bizonytalanodott el egy kicsit, így a bronzérmet szerezte meg!
„Abszolút elégedett vagyok, hiszen ha megnyerjük a korosztályunkat, sőt, az eggyel idősebb korosztályban is a dobogóra lépünk, akkor nem lehet egy rossz szavam se. Voltak olyan játékosok, akik az elvárásokhoz képest magasabban teljesítettek, voltak, akik nem, de hát minden verseny más, ilyen fiatal versenyzőknél ezzel mindig számolni kell” – értékelt György István, az udvarhelyi klub szakvezetője.
Ugyanakkor a három korosztály összesített pontlistáján az udvarhelyi fiatalok 54 ponttal a második helyen végeztek, két ponttal a német Niedersachen csapata előtt, és két egységgel a győztes Ceglédi VSE mögött.
– Nem állunk le, már szerdán Toró Dáviddal Franciaországba utazunk, egy válogatott szintű nemzetközi tornán állunk asztalhoz. Ezt követi az U19-esek országos döntője, majd májusban Székelyudvarhelyen rendezzük meg az U13-as egyéni és csapatdöntőt, ahol szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket – összegzett György István.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!