Hirdetés

Több mint tizenhatezer bevetésen vettek részt

Több mint tizenhatezer bevetésen vettek részt 2022-ben  a Hargita megyei csendőrök – hangzott el szerda délelőtt a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség évértékelő sajtótájékoztatóján. Dan Iamandi főparancsnok és Gheorghe Suciu szóvivő részletesen beszámolt a csendőrség tavalyi tevékenységéről.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Több mint tizenhatezer bevetésen vettek részt
Akcióban a csendőrség. Medvék jelenléte miatt riasztották őket a leggyakrabban Fotó: Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség archívuma

Elmondták: a csendőrök 2022-ben összesen több mint tizenhatezer küldetést hajtottak végre megyeszerte. Mint részletezték, 522 alkalommal a közrend biztosítását célzó bevetésen vettek részt, 6700 esetben rendfenntartó feladataikat végezték Hargitafürdőn, Borszéken, Tusnádfürdőn, Parajdon és Gyilkostón. Hangsúlyozták: az üdülőhelyek biztosítására különös figyelmet fordítanak, ugyanis ezek a turisták által leggyakrabban látogatott helyszínek, emiatt itt a jövőben is fokozott tevékenységet fognak kifejteni. Hozzáfűzték: 876 esetben épületek és különleges járművek védelmét látták el. Összességében úgy ítélték meg, hogy hasznos tevékenységet folytattak tavaly. 

László F. Csaba
Beszámoló. Számokkal támasztották alá, hogy megdolgoztak a pénzükért


A sajtótájékoztatón még elhangzott: összesen 345 alkalommal riasztották a megyei csendőrséget a 112-es segélyhívó számon vadállatok jelenléte miatt. Mint részletezték: a medvék miatt 311 alkalommal kellett közbelépniük. Megítélésük szerint a Hargita megyei csendőrök minden esetben megtették a szükséges intézkedéseket. Ezenkívül 237 alkalommal vettek részt közös bevetésen más rendfenntartó egységekkel. Egy év leforgása alatt 530 szabálysértési eljárást indítottak, ebből 305 esetben írásos figyelmeztetést adtak ki, és 225 esetben pénzbírságot is kiszabtak, összesen 141 050 lej értékben.

Azt is elmondták: a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség munkatársai az elmúlt évben is jelen voltak minden olyan kulturális, vallási, tiltakozó és sportrendezvényen, ahol a tömeg nagysága ezt megkívánta. 2862 csendőr 522 alkalommal hajtott végre közrendet biztosító küldetést. Többek között a március 15-i megemlékezésen, az Ezer Székely Leány Napján, a csíksomlyói búcsún, Tusványoson, a Székelyföld Kerékpáros Körversenyen és az augusztus 26-i úzvölgyi megemlékezésen is felügyelték a rendet. Valamennyi rendezvény rendbontás nélkül zajlott.

A megyei csendőrök tavaly 158 alkalommal büntettek törvénytelenül fát fuvarozó sofőröket. Ebből 77 esetben bírságot róttak ki, összesen 92 500 lej értékben, 81 esetben pedig írásos figyelmeztetést adtak. Tavaly elkoboztak több mint hetven köbméter faanyagot és karácsony előtt összesen nyolc karácsonyfát.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!