Több mint 120 lovas állt rajthoz

Gyergyóremetén kezdődött az idei Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság: a hatfordulós verseny első helyszínén több mint 120 gyermek és fiatal bizonyíthatta rátermettségét, a díjugratásban elsajátított tapasztalatait. A Remetei Lovasklub által szervezett bajnokságot ugrótábor előzte meg a versenyzők hatékony felkészítése érdekében.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Több mint 120 lovas állt rajthoz
Felkészült lovasok. Bajnokság Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A kora reggeli eső miatt az előkészített szabadtéri pályáról a fedett helyszínre kellett költöztetni az ügyességi szakaszt, de ez nem befolyásolta a nyolcadik alkalommal megszervezett regionális bajnokság hangulatát. Az eseményt megelőzően felkészítő ugrótábort tartottak a versenyzőknek, ahol Zárug Gyula edző, aktív díjugrató oktatta őket, hogy minél felkészültebben jelenhessenek meg a versenyen.

Az eseményre az ország több megyéjéből érkeztek versenyzők, több lovarda képviseltette magát: összesen 126 startot indítottak a szombati díjugratón. Délelőtt az ügyességi versenyek zajlanak tíz évnél kisebb, illetve tíz évnél nagyobb korosztályoknak, majd három ugrókategóriában folytatódik a megmérettetés.

– A Remetei Lovasklubot több mint húsz versenyző képviseli – mondta a versenyszámok szünetében Petréd Károly, a Remetei Lovasklub működtetője. Kifejtette: a többéves szervezői munka tapasztalataként elmondhatja, hogy egyre ügyesebbek a gyermekek, de a lovardák is igyekeznek felzárkózni, sportlovak beszerzésével szeretnének javítani az eredményeiken.

Boncina-Székely Szidónia

A Remetei Lovasklub 120 versenyzője közül idén huszonketten vettek részt a díjugrató bajnokságon; a térségben egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő sport költségeit igyekeznek olyan szinten tartani, hogy bárki, aki érdeklődik iránta, ki tudja próbálni, lehetőséget kapjon. A klub idén is sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsánál, amelyből a tábor költségeinek egy részét fedezték, valamint felszereléseket vásároltak hatezer lej értékben.

A díjugrató bajnokság következő fordulói a Kovászna megyei Benedek-mezőben, a Vadon lovarda szervezésében, a székelyudvarhelyi Csicser lovardánál, valamint a Maros megyei Ákosfalván lesznek júniusban és júliusban, augusztusban a Háromszéki Lovasnapok keretében találkoznak, a döntő pedig Gyergyószentmiklóson, a Székelyföldi Lovas Ünnep keretében lesz augusztus végén.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!