Hirdetés

Tizenhárom gyermeket támogattak

Idén is megszervezte, immáron kilencedik alkalommal a Jónak lenni jó- adománygyűjtő akcióját a Balázs Ferenc Vegyeskar. A begyűlt összegből tizenhárom tehetséges, nehezebb sorsú gyermek karácsonyát tették szebbé.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tizenhárom gyermeket támogattak
Ünnepi koncert. adománygyűjtés Fotó: Hodgyai István

Kilenc évvel ezelőtt a székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Vegyeskar felvállalta, hogy csatlakozik a magyar közmédia által meghirdetett decemberi Jónak lenni jó akcióhoz, egy karácsonyi koncerttel és a befolyt összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak utalták át. Azóta minden évben megszervezik hazai berkekben a jótékonysági esemény árva, beteg, nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeket, és olyan családokat támogatnak, ahol, ha csepp is a tengerben az általuk nyújtott segítség, de a karácsonyt szebbé tudják tenni. A rendezvénynek ezúttal is a városháza Szent István terme adott otthont, ahol zsúfolásig teltek a padsorok. Bíró Edith, a Balázs Ferenc Vegyeskar elnöke és egyben tagja, házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, öröm számára, hogy idén is sokan eljöttek és támogatták a karitatív akciót.

 Reméljük, hogy a jó cselekedet hagyományát a jövőben is tudjuk folytatni, tudunk segíteni, mert adni, segíteni másokon mindig jó- fogalmazott.

Kiemelte, a pénzbeli felajánlásoknak köszönhetően, illetve a jótékonysági tombolán gyűjtött összegből idén tizenhárom gyermek karácsonyát tudták szebbé varázsolni. Ezúttal is, akárcsak az elmúlt években helyi képzőművészek ajánlották fel munkáikat a nemes cél érdekében, de a városi könyvtár könyvcsomagokat, és különböző vállalkozások is támogatták a karitatív akciót, a felajánlásokat a fellépések közötti szünetben sorsolták ki.

Hodgyai István

A gálaest során elsőként a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának kórusa lépett fel, őket a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum IV. A. osztályának tanulói követték, akik igazán ünnepi hangulatot teremtettek műsorukkal, de szavalatok is elhangzottak az est során. Zárásként, a házigazda Balázs Ferenc Vegyeskar és a szombatfalvi Református Egyház kórusa közös produkcióját hallgathatták a jelenlévők. Az ünnepséget követően az érintett, jelen lévő családoknak át is adták a fejenként 500 lejes támogatásokat. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!