Hirdetés

Tizenegy éves a Felcsíki Műjégpálya

Gyorskorcsolya- és jégtáncbemutatókkal, jégkorong-gálamérkőzésekkel ünnepelte megnyitásának 11. év­fordulóját a Felcsíki Műjégpálya szombaton.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 5 perc
Tizenegy éves a Felcsíki Műjégpálya
Három szakosztály, több száz sportoló fiatal. Évfordulót ünnepeltek Csíkkarcfalván Fotó: SZJA

Tavaly volt tíz éve annak, hogy mai formájában elkészült a Felcsíki Műjégpálya, amely vidéken az országban egyedülálló létesítménynek tekinthető. A koronavírus-járvány miatt 2021-ben nem tudták megszervezni a jubileumi ünnepséget, így egy évvel később, a 10+1. évforduló alkalmával gyűltek össze Csíkkarcfalván a jeges sportok támogatói és szerelmesei.
A Felcsíki Műjégpálya ötlete mintegy 20 évvel ezelőtt született meg Kurkó János Györgynek és a köré csoportosuló sportbaráti körnek köszönhetően, és a mai, fedett formájában 2011-ben nyitotta meg kapuit. Máig az egyetlen műjégpálya, amely vidéki környezetben működik. A felcsíki önkormányzatok, közbirtokosságok, Hargita Megye Tanácsa és Csíkszereda önkormányzata összefogásnak köszönhetően telik meg élettel a jégpálya. A Felcsíki Sport Klub három különböző szakosztályban, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és jégkorongban biztosít sportolási lehetőséget a környékbeli fiataloknak – hangzott el az esemény megnyitóján. Az ünnepségen mindhárom szakág bemutatkozott. Elsőként a rövidpályás gyorskorcsolyázóké volt a jég, ezt követően a Felcsík SK műkorcsolya szakosztálya tartott bemutatót. 
Az ünnepi beszédek után emlékplakettel nyújtottak át munkájuk elismeréseként azoknak az önkormányzatoknak, közbirtokosságoknak, köz­szereplőknek, magánszemélyeknek, amelyek összefogása nélkül nem jöhetett volna létre, és nem működhetne a Felcsíki Műjégpálya.
Az esemény közös fotó készítésével folytatódott a részt vevő sportolókkal és meghívottakkal, majd a jégkorongé volt a főszerep. Előbb bemutató mérkőzésen léptek jégre a Felcsík SK jégkorongozói, az U8-as, U10-es, majd az U12-es, U14-es, az U16-os, U18-as, U23-as korosztályok. Ezután az est legjobban várt gálameccsén visszavonult székely jégkorongozók léptek jégre Gyergyószentmiklós és Csíkszereda színeiben. 
A két csapat keretében olyan játékosok kaptak helyet, mint Ruczuj Gellért, Sprencz István, Flinta Botond, Antal István, János Imre, Hozó Levente, Moldován Ervin, Antal Zsombor, Antal Norbert, Bíró Tamás, Tankó Attila, Péter Levente (Csík), illetve Szakács Szabolcs, Nagy Levente, Góga Attila, Pál Zsombor, Molnár Szabolcs, Ambrus Zoltán, Farkas Csaba, Molnár Zoltán, Elekes Darabont Hunor, Sára Tibor, Barabás László és Balla Szabolcs (Gyergyó). A kispadról Gál Sándor, illetve Kémenes Balázs irányította az együtteseket. A korongot Kósa Endre lányai, Ágnes és Anna dobták be. A mérkőzés idején a hangulatról a Karcfalvi és Csíkjenőfalvi Ifjúsági Fúvószenekar gondoskodott.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!