Hirdetés

Tiltakozik az Egészségügyi Minisztérium személyzete is

Tiltakozásokba kezd az Egészségügyi Minisztérium személyzete csütörtökön 9 és 12 óra között, hogy felhívja a figyelmet a közszférában lévő béregyenlőtlenségekre, illetve a 2017/153-as kerettörvényben lefektetett bérezési elvek megsértésére.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tiltakozik az Egészségügyi Minisztérium személyzete is
Illusztráció Fotó: Dean Moriarty, Pixabay

A román egészségügyi adminisztráció országos szakszervezetének tájékoztatása szerint elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy „mivel nem alkalmazzák megfelelően a törvényt, a közszférában egyenlőtlenek a bérek”.

„Drámai a helyzet az Egészségügyi Minisztériumban, sok alkalmazott más közintézményekbe távozott, vagy tervez távozni. Ez ahhoz vezet, hogy a közegészségügyi politikákat koordináló és javasoló legfőbb romániai intézményből hiányozni fognak a szakemberek, a szakértelem” – figyelmeztet az érdekvédelmi szervezet.

A tiltakozók követelik a 2017/153-as kerettörvény teljes körű alkalmazását és az Egészségügyi Minisztérium alkalmazottait érintő béregyenlőtlenségek megszüntetését, valamint azt, hogy béreiket a kormány munkaapparátusában betöltött funkciókért fizetett bérek maximális szintjén állapítsák meg. Az Agerpres hírügynökség által idézett közleményben hozzáteszik, remélik, hogy „vészjelzésük” eljut a kormányhoz, és nem lesz szükség munkakonfliktus kirobbantására.


HirdetésHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!