Hirdetés

Terepszemlét tartottak a Gyilkos-tó környékén, ám nem minden meghívott jelent meg

A Gyilkos-tó környékén tartott terepszemlét a gyergyószentmiklósi városi tanácstestület a legsürgetőbb problémák felderítésének szándékával. Meghívták a városháza szakembereit is a szemlére, az irodavezetők azonban nem lehettek jelen.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Terepszemlét tartottak a Gyilkos-tó környékén, ám nem minden meghívott jelent meg
Képünk illusztráció Fotó: Barabás-Pál Hajnalka / Archív

Régi szándékuk a gyergyószentmiklósi helyi tanácsosoknak, hogy megoldásokat keressenek a Gyilkos-tónál tapasztalható hiányosságokra. Helyszíni terepszemlével indítottak, amelyre meghívták a városháza városrendezési, jogi irodájának vezetőit, a helyi rendőrség képviselőjét, valamint a közszolgáltatási és kereskedelmi tevékenységeket felügyelő szakirodát is.

Bár Len Emil alpolgármesterrel egyeztetve időpontot úgy tűnt, nincs akadálya a hétfő délre összehívott találkozónak, a polgármesteri hivatal szakemberei mégsem jelentek meg.

Csergő Tibor által aláírt levélben értesítették a testület tagjait, hogy a meghívásnak – mivel az túl későn érkezett – nem tudnak eleget tenni, más időpontot javasolnak.

Mindezekről sajtótájékoztatón számolt be Kulcsár László, a szervező városrendezési szakbizottság elnöke. Mint részletezte, könnyedén kezelhető, mindennapi gondokat szerettek volna szemügyre venni, de a hivatali apparátus segítsége nélkül nem lehettek hatékonyak.

Nem ellenőrizhetik például a vélhetően engedély nélkül folytatott tevékenységeket vagy engedély nélkül működő építményeket.

Azt megállapították, hogy igencsak kifogásolható a szemétszállítás működése az üdülőtelepen. Bár úgy tudják, létezik erre szolgáltatási szerződés, szemmel látható, hogy nem működik megfelelően.

A hétfőn tapasztaltakat jegyzőkönyvben rögzítik, és feltett szándékuk, hogy megismételjék a terepszemlét, miután Csergő Tibor polgármesterrel sikerül időpontot egyeztetniük, hogy „elengedje” a hivatal illetékeseit is.

Frissítés! Másként látja a polgármester.

Diverziókeltésnek véli Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere a tanácsosok hétfői, gyilkostói terepszemléjével kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzottakat.

Közölte: nagyon későn, pénteken délután érkezett meg elektronikus levélben a meghívó, amikor már senki sem tartózkodott a városházán, így a meghívottak is csak hétfőn szembesültek a meghívással. Ráadásul nagyon sok szakembert meghívott az urbanisztikai bizottság, ha mind részt vettek volna, igencsak nehézkessé vált volna a munka a városházán.

– Előkészülni, felkészülni esélyt sem adtak a tanácsosok. A polgármestert meg se hívták, csak az alpolgármestert, akivel bár egyeztettek, nem értesített a szándékról – mondta el Csergő Tibor.

A kezdeményezést jónak véli az elöljáró, szorgalmazza is, hogy sor kerüljön a terepszemlére. A polgármester többször hangsúlyozta, a Gyilkos-tónál lévő szabálytalanságok nem csak a Monturistot érintik, szerinte pedig nem szabad diszkriminálni s csak egyesekkel foglalkozni, másokkal meg nem.

– A Gyilkos-tónál valóban sok a gond. Sok a környezetvédelmi, a szennyvíz kérdését illető probléma, az illegális építkezések kilencvenöt százaléka nem Monturist-érdekeltség. Előkészítjük ezeknek az iratait, hogy elő tudjunk állni, s érdemben foglalkozni lehessen a gyilkostói problémákkal – fogalmazott a városvezető.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!