Hirdetés

Tatárdomb-kupa ötödször

Ötödik alkalommal szervezik meg Gyergyószentmiklóson december 8-án és 9-én a Tatárdomb-kupa ökölvívótornát. A házigazda Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub fiatal bokszolói Magyarország és Románia válogatott sportolóival fognak itt találkozni.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tatárdomb-kupa ötödször
Színvonalas tornát ígérnek a szervezők Fotó: Godako

Online sajtótájékoztató keretében ismertették a rangos nemzetközi viadal részleteit. Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője az Örményországban lezajlott junior világbajnokság helyszínéről jelentkezett be. A világversenyen két gyergyói bokszoló, Mailát András és Benedek Péter is szorítóba lépett. Benedek egy előkelő 5. helyezést ért el. Huszár elmondása szerint amennyiben a negyeddöntőben nem egy házigazda örmény sportolóval találkozott volna, akkor meg lehetett volna a továbbjutás az elődöntőbe, és ezzel érmes helyezés elérése is sikerülhetett volna. 


Hirdetés


Benedek Péter és Mailát András is szorítóba lép a Tatárdomb-kupán, ahogy a gyer­gyói egyesület több más olyan sportolója is, akik az idei korosztályos világbajnokságokon kesztyűt húztak. 
A sajtótájékoztatón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke gratulált az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub eredményeihez, rámutatva, hogy az egyesület sok fiatal számára ad lehetőséget az álmaik megvalósításához, amit az Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon való részvételük is bizonyít, és ez példa értékű. Az EGÖSK teljesítménye immár az ökölvívásban is nagyhatalommá tette Hargita megyét – fogalmazott Borboly. A Tatárdomb-kupa főtámogatója Hargita Me­gye Tanácsa.
Az esemény mindkét napon 15 órakor kezdődik a gyergyószentmiklósi Godako Sportközpontban, a mérkőzéseket szórakoztató programok, bemutatók, koncertek kísérik, és számos tombolanyeremény vár gazdára.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!