Hirdetés

Támogatja a Gyergyói RMDSZ Kelemen Hunort

Több százan vettek részt azon a Gyergyó-területi RMDSZ által szervezett csütörtöki fórumon, amelynek vendége Kelemen Hunor szövetségi elnök volt. Az elmúlt időszak kormányzati eredményeiről, a következő hónapok kihívásairól volt szó az eseményen.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Támogatja a Gyergyói RMDSZ Kelemen Hunort
Népes közönség előtt beszéltek az RMDSZ kormányzati tevékenységéről Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A gyergyói térség valamennyi RMDSZ-szervezetétől érkeztek küldöttek, valamint az egyházak, oktatási és más intézmények, civil szervezetek, vállalkozások képviseltették magukat a Gyergyó-területi RMDSZ csütörtöki fórumán. A beszélgetés házigazdája Barti Tihamér területi RMDSZ-elnök volt. Üdvözölte a jelenlevőket, majd úgy fogalmazott: a rétegtalálkozók után szükségesnek mutatkozott egy szélesebb körű találkozó megtartása is, kevésbé monoton, interaktív környezetben.

Bende Sándor, a térség parlamenti képviselője beszédében hangsúlyozta: mindent megtesz a parlamentben az RMDSZ, hogy az emberek életét megkönnyítse.

Kelemen Hunor megjegyezte, sose tapasztalt még ekkora érdeklődést RMDSZ-esemény iránt Gyergyóban.

– Egyik kézzel tüzet oltunk, másik kézzel építkezünk – így foglalta össze a választási ciklus első felét.

Barabás-Pál Hajnalka
A pódiumbeszélgetés
 

Az eseményen Barti Tihamér és Kelemen Hunor részvételével tartottak pódiumbeszélgetést. A beszélgetés arról szólt, hogy mi az RMDSZ szerepe a térségben, az országban, a kormányban, illetve az Európai Parlamentben. Kelemen Hunor kifejtette véleményét a speciális nyugdíjakról. Mint részletezte: az RMDSZ a hozzájárulás-arányos nyugdíjakat támogatja, nem ért egyet azzal, hogy egyesek többet kapjanak, mint amennyit befizettek. Ugyanígy a bírák és ügyészek esetében a korai nyugdíjazással sem ért egyet a szövetségi elnök.

Barti Tihamér kiemelte, 53 millió lejt gyűjtenek be adókból a térségben, ehhez képest 800 millió lej értékben zajlanak beruházások a térségben, amit az elöljáró az RMDSZ a kormányzati szerepvállalásának tulajdonított.

A pódiumbeszélgetés közönsége is kérdezhetett a politikusoktól, kellemetlen kérdéseket is feltettek, majd az RMDSZ területi szervezete nevében Barti kijelentette: támogatják Kelemen Hunort az újabb szövetségi elnöki mandátuma elnyerésében.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!