Hirdetés

Szórakozás és kreativitás

HN-információ

Három gyergyói fiatal képviselte a huszonéves szerzők derékhadát a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretében szervezett a Te olvasol még könyvet? című minikonferencián. Hompoth Erika, György Botond és a Bleeding Bride néven alkotó Miklós Réka az ott szerzett tapasztalatait, további terveit osztotta meg lapunkkal.

[caption id="attachment_2869" align="aligncenter" width="960"]Gyergyói fiatal szerzők: Miklós Réka, Hompoth Erika és György Botond Fotó: Koroknai Balázs Gyergyói fiatal szerzők: Miklós Réka, Hompoth Erika és György Botond Fotó: Koroknai Balázs[/caption]

Jánossy Alíz janossy.aliz@hargitanepe.ro Meglepődtek a kolozsvári Bulgakov kávézóban tartott Te olvasol még könyvet? című minikonferencia meghívottjai, hogy mindannyian gyergyóiak. A szerzőket a fiatalok olvasási szokásairól, a könyv jövőjéről faggatták. Mindhármukat váratlanul érte a meghívás: Hompoth Erika furcsállta, hogy még mindig van, aki emlékszik a könyvére, György Botond megtiszteltetésnek vette a felkérést, Miklós Réka – lapunk korábbi munkatársa – pedig úgy vélekedett, jótékony hatással van a kreativitásra, hogy Gyergyó vidékén kevés szórakozási lehetőségük adódik a fiataloknak. Kifejtette, egy nagyvárosban sok a szórakozási lehetőség, ami leköti a fiatalok figyelmét és nem marad idejük az önmegvalósításra. Mint arról korábbi lapszámainkban beszámoltunk, a Magyarországon élő, de gyergyóditrói születésű Hompoth Erikának tavaly jelent meg szatirikus blogbejegyzéseit tartalmazó Székely Zabhegyező című könyve, a különféle humorfesztiválokon sikereket elért gyergyóalfalvi György Botond pedig szintén tavaly jelentkezett először az Ezt adom ajándékba című verseskötetével. A Fekete fivérek, a Bleeding Bride írói álnéven író Miklós Réka első kisregénye három évvel ezelőtt jelent meg, új regényének A téboly kertjének mesterpéldányát pedig épp Kolozsváron, a rendezvény alkalmával vehette át. – Van még munka vele, most végezzük rajta az utolsó simításokat, de reményeim szerint július közepén lesz a könyv budapesti bemutatója – közölte Miklós Réka. Elárulta: új krimijének cselekménye három szálon fut, egy újság rajongói táborának élete fonódik össze benne egy sorozatgyilkos ténykedésével és a hatóságok nyomozói munkájával. A krimi gyergyószentmiklósi bemutatóját szeptemberre tervezi. Ugyanakkor azt is elárulta, újabb regényt ír, ami szintén krimi lesz, a szereplői között pedig egyházi személyek is megjelennek. További terveivel kapcsolatosan Hompoth Erika elmondta, egyelőre nyomtatott formában nem várható a közeljövőben semmilyen írás tőle, de blogjait mindenképp frissíteni fogja. – Visszatérek az online világba, legalábbis egyelőre – szögezte le Hompoth Erika. György Botond viszont újabb versesköteten dolgozik, aminek megjelenése jövő tavaszra várható.

Kövessen a Facebookon!