Hirdetés

Szőcs Bence románkupa-győztes

Jászvásár adott otthont az elmúlt héten az U16-os korosztályú ökölvívók román-kupa-küzdelmének. A VSK Csíkszereda sportolója, Szőcs Bence eddigi pályafutása legnagyobb sikerét elérve súlycsoportjában első lett, így ő képviseli majd a 46 kilogrammosok között Romániát a kontinensviadalon.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szőcs Bence románkupa-győztes
Toró Dávid és Sebők Márton párosban remekeltek Fotó: VSK CSík

Kettős tétje volt a junior, azaz az U16-os korosztály számára az ökölvívó-románkupának, hiszen a súlycsoportok győztesei a sorozat aranyérme mellett az Európa-bajnokságon is indulhatnak. A VSK Csíkszereda sportolója, Szőcs Bence úgy utazott el edzője, Todor Loránd kíséretében a jászvásári viadalra, hogy előtte már válogatott kerettag volt, így az éremesélyesek közé sorolták. A csíki sportoló meghálálta a bizalmat, és sportolói pályafutása legnagyobb sikerét érte el.
A román kupa küzdelmeinek Jászvásár adott otthont az elmúlt héten, a viadalon összesen 189 sportoló lépett a ringbe. A 46 kilogrammos súlycsoportban 17-en harcoltak az elsőségért, közöttük Szőcs Bence is.

A VSK Csíkszereda sportolója Turbureanu Andrei ellen kezdte meg a sorozatot, ám a küzdelem nem tartott sokáig, hiszen a második menetben a zsilvásárhelyi sportoló feladta a meccset. Szőcs a második meccsét a tavalyi románkupa-ezüstérmes mogoșoaiai Iștir Rafael ellen pontozással nyerte, innentől már biztos volt számára egy érem. Az elődöntőben a jászvásári Panaite Răzvan ellen küzdött a csíki ökölvívó, ezúttal is pontozással győzött Szőcs, innentől pedig biztossá vált, hogy az elmúlt években nyert bronzérmeknél idén egy sokkal csillogóbbat akasztanak majd a nyakába. Tegnap délben a năvodari-i Cioabă Samuel ellen vívta a csíki ökölvívó a döntőt, és akárcsak a korábbi két mérkőzését, a finálét is pontozással nyerte, így a román kupa aranyérme mellett a juniorok 46 kilogrammos súlycsoportjában ő képviselheti Romániát az Európa-bajnokságon.

– Büszke vagyok sportolóm teljesítményére, a siker mögött rengeteg felkészülés áll. A válogatott edzői is külön gratuláltak neki a győzelemhez, és többen kijelentették, nagy jövő előtt áll – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd, aki mellett még Orbán Attila segítette edzőként Szőcs Bencét.

A csíki ökölvívók programja sűrű lesz a héten, hiszen csütörtökön Marosvásárhelyen a Ghiurcă Petru-emlékversenyen, majd szombaton Gyimesfelsőlokon a Csángó Kupán lépnek ringbe, ahová félszáz sportolót vár a szervező Bene Regaz SE.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!