Hirdetés

Szép, meleg időre számíthatunk a következő két hétben

Többnyire szép, meleg időre számíthatunk a következő két hétben, olykor a sokéves átlagot meghaladó hőmérsékleti értékekkel; a hónap végén sokfelé várható csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 20. és április 2. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 1 perc
Szép, meleg időre számíthatunk a következő két hétben
Fotó: Hodgyai István

Erdélyben és Máramarosban meleg lesz szombatig, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 16-18 Celsius-fokot. Március végén és április első napjaiban a hőmérséklet megközelíti a sokéves átlagot, 12-14 fokos maximumokkal. Éjszaka 2 és 6 fok közötti értékek várhatók, a hónap két utolsó napján azonban fagypontig hűlhet a levegő. Kedden és szerdán gyenge esőzésekre lehet számítani, 25-e után jelentősebb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

A hegyekben ezen a héten 6 és 10 Celsius-fok, jövő héten 4 és 6 fok között változik a nappali csúcsértékek átlaga. Éjszaka ezen a héten 0–4 fokig, jövő héten mínusz 2 fokig hűl le a levegő. Március 26-áig csak elszórtan, utána kiterjedt területeken lehet csapadékra számítani – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!