Hirdetés

Sürgős kérdésekről határozott a megyei önkormányzat

Többek között az épületek energiahatékonyabbá tételére irányuló európai uniós pályázatok lehívásáról döntött keddi, online tartott rendkívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa. Tizenhárom napirendi pontot tárgyalt meg a megyét vezető testület, valamennyi határozattervezetet elfogadták.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
Sürgős kérdésekről határozott a megyei önkormányzat
Illusztráció Fotó: Illusztráció

Sürgős döntéshozatalt igénylő ügyekről határozott keddi rendkívüli ülésén a megyei önkormányzat. A testület többek között támogatta a termelői szféra segítését célzó őszi rendezvényeket, ugyanakkor a kórház bővítését és korszerűsítését is prioritásként kezelte. Múlt héten szerződést írtak alá az újabb kórházépület építéséről, most újabb anyagi támogatásról döntöttek. Az oklándi speciális iskolában gyerekek ösztöndíjának változásáról, valamint a csíki metropoliszövezet fenntarthatósági tervéről is szavaztak.

Az Európai Unióhoz benyújtott pályázatok segítségével több, a megyében található épület energetikai szempontból való korszerűsítését szeretnék finanszírozni. A székelyudvarhelyi kezdeményezők a működő IT-inkubátorház-szolgáltatás mellett agro-inkubátorházakat is ki szeretnének alakítani, ehhez kérték Hargita Megye Tanácsa segítségét. Az agrárium és vidékfejlesztés érdekében határozatban kérték a minisztériumtól, hogy a tulajdonukban lévő házakat adják át erre a célra. Mint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a megyei önkormányzat a zero waste (nulla hulladék) gazdálkodás elkötelezettje, és ennek megvalósítása érdekében a közeljövőben számos dolgon változtatnak a hivatalban. Egy másik napirendi pontnál a tanácsosok elfogadták az új árakat, amelyeket a téli útkarbantartást végző cégek, a törvények és hatályos jogszabályok értelmében, aktualizáltak.

Kövessen a Facebookon!