Hirdetés

Szőcs László bronzérmes

Két csíkszeredai örökifjú részvételével rendezték meg hétvégén a veterán cselgáncs-Európa-baj­nok­ságot Szarajevóban, ahol címvédőként Szőcs László bronzérmet szerzett. Sinka Szabolcs nem fért fel a dobogóra.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szőcs László bronzérmes
Szőcs (jobbról a második) a tavalyi aranyat bronzra váltotta Fotó: judoinfo.hu

Szarajevó adott otthont a veterán cselgáncs Európa-bajnokságnak, ahol, ahogyan már megszokhattuk, két csíkszeredai sportoló lépett tatamira, a magyar színeket képviselve, Szőcs László (M6-os korosztály, +100 kg) és Sinka Szabolcs (M3, 66 kg) személyében.
A kontinenstornára 35 ország több mint 700 sportolója nevezett be. Szőcs László címvédőként várhatta a tornát, miután a tavalyi szlovéniai eseményen a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Sinka Szabolcs Eb-bronzérmes volt.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Mindketten a kontinenstorna második napján léptek tatamira. Sinka Szabolcs nyitásként a spanyol színekben versenyző, ám román Vacarau Marius Andrei-jel mérte össze erejét és győzte le. A következő meccsén, amely már a döntőbe jutásról szólt, az azeri Babajev Vugar volt az ellenfele. Kiélezett csatában végül az azeri nyert, aki később az Eb aranyat is megszerezte. A bronzmeccsen a grúz Basoshvili Badri jött vele szembe, és ezen a meccsen is alulmaradt így végül az ötödik helyen zárt. 
Szőcs László címvédőként érkezett Szarajevóba, ám rög­tön az első meccsén a német Gesell Jüergennel szemben alulmaradt. A vigaszágon viszont éremig jutott. Előbb a francia Trabesi Miledet, majd a bronzmeccsért az azeri Ga­simov Gabilt győzte le. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!