Hirdetés

Sikerrel zárult az Odaadó Est

Hatodik alkalommal szervezte meg a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) az Odaadó Est elnevezésű rendhagyó adománygyűjtő eseményét csütörtökön. Három projekthez kérték a közösség anyagi hozzájárulását, az adakozás messze túlszárnyalta az elvárásokat.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Sikerrel zárult az Odaadó Est
Öröm, hála és meglepetés. Többet kaptak, mint amennyit kértek Fotó: Asztalos Ágnes

A székelyudvarhelyi Művelődési Házban állófogadással kezdődött az Odaadó Est, amelyen meghívottak és az SZKA köréhez tartozó Jótékony közösség tagjai vettek részt, természetesen ott voltak a versenybe szálló három projekt támogatói is. A forgatókönyv már bejáratott: a projektgazdák bemutatják elképzeléseiket, majd kimennek a teremből, és elkezdődik az árverések hangulatát idéző első adományozási kör. Minden projektnek van egy nagykövete, aki igyekszik kidomborítani annak hasznosságát, értékeit, további támogatásra buzdítva a közönséget. Beszédük után következik még egy adományozási kör, majd a lezárás után visszahívják a projektgazdákat, akik akkor láthatják meg, hogy mennyi pénz gyűlt össze ötletük kibontására. Az eseményt online is lehetett követni az SZKA Facebook-oldalán.

A Leaders For All kezdeményezési csoport Csíkszeredából érkezett, és a jövő tanévben immár Székelyudvarhelyen is lebonyolíthatják az Odaadással a jövőnkért elnevezésű programot, amely középiskolásokat szólít meg, önismereti foglalkozásokkal segítve őket abban, hogy jobban megértsék magukat, megtalálják erőforrásaikat és helyüket a közösségben. Ők 9600 lejt kértek, de ennél jóval többet, 20 100 lejt kaptak a közönségtől. A Harghita Business Center (HBC) a 17–24 év közötti lányoknak önismereti alapú, többmodulos női vezetőképzőt szervezhet, a NŐ az erő című tréning nemcsak fejlesztést kínál, hanem erőteljesebb szerepvállalásra is szeretné ösztönözni a fiatal nőket. Célösszegként 8360 lejt határoztak meg, viszont 20 610 lejt kapnak. Az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete a SzerethetŐk elnevezésű projektjéhez kért 4800 lejt. A sérült gyermekeket nevelő családok helyzete iránti érzékenyítő zenés foglalkozásokat tarthatnak havi rendszerességgel, továbbá mozgásfejlesztéshez szükséges eszközöket szerezhetnek be bátran, ugyanis a résztvevők összesen 17 700 lejt adakoztak a projektre. Fontos kiemelni, hogy a fentebb már említett Jótékony közösség mindenik projekthez 4500 lejjel járult hozzá.

A csapatok nemcsak a célösszeget határozták meg, hanem konkrét tervet dolgoztak ki arra az esetre is, ha annál kevesebb, illetve arra is, ha több pénz gyűl össze.  Az utóbbira lesz tehát szükség, mert a 6. Odaadó est sikeres volt, a mérleg határozottan pozitív: a meghívottak és az online nézők adományainak végösszege 58 100 lejre rúg – közölte Csáki Rozália programvezető.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!