Hirdetés

Rendkívül csalódott Hargita megye hozzáállása miatt Neamţ megye prefektusa

Rendkívül csalódott Adrian Niță, Neamţ megye prefektusa, hogy Hargita Megye Tanácsa továbbra sem hajlandó lemondani a Békás-szorosról.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rendkívül csalódott Hargita megye hozzáállása miatt Neamţ megye prefektusa
Fotó: Hargita Népe/archív

Mint a minap beszámoltunk róla, első fokon elutasította a törvényszék Hargita Megye Tanácsának az ősszel benyújtott keresetét a Békás-szoros ügyében, amelyben a határok közigazgatási módosítását kérték. Miután 2020 elején a bíróság jogerős döntése szerint a Békás-szorost Neamț megyéhez „csatolták”, Hargita Megye Tanácsa más utakon szeretné rendezni a hely hovatartozását. 

A szomszédos megye prefektusa azt nyilatkozta az Adevărul országos napilapnak, tulajdonképpen

nem érti, hogy a Hargita megyei önkormányzat egyáltalán miért tartja még mindig hasznosnak, hogy továbbra is harcol a Békás-szorosért.

– Hiszen hosszú évekig több bíróságon is tárgyalták már az ügyet, és egyszer sem született kedvező ítélet Hargita megye számára.

Rendkívül csalódott vagyok Hargita megye hozzáállása miatt

– idézi az Adevărul a prefektust.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke érdeklődésünkre úgy nyilatkozott, nem kívánja kommunikálni az ügyben az álláspontját.

– A legújabb gyakorlat, hogy általában az egyik fél az eljárás során ezeket a politikai véleményeket az alperes vagy a felperes számára kedvező módon igyekszik felhasználni a bíróságon. 

Mi tesszük tovább a dolgunkat, mivel az ítélet nem jogerős, fellebbezni fogunk, határidőn belül, és várjuk, mit dönt ezt követően az ítélőtábla 

– mondta Borboly.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!