Őszi Bababörzét szervez az anyák egyesülete

Közel másfél éves kihagyást követően ismét megszervezi Bababörze nevű rendezvényét az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete. A rendezvény több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, fő célja pedig a családok segítségére lenni ily módon is.

Őszi Bababörzét szervez szombaton az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete. Évente három-négy börzére került sor általában az elmúlt években, amelyeken az évszaknak megfelelő ruhákból vásárolhattak az érdeklődők. Tavaly azonban a világjárvány miatt egyet sem tudtak szervezni. Fekete Éva, az egyesület elnöke elmondta: a rendezvény fő célja segíteni a családokat.
– A gyerekek nagyon gyorsan nőnek, a börzén pedig lehetőségük van az édesanyáknak egymástól vásárolni, ami mindenkinek a hasznára válik. Az eladó örül, hiszen nem kell otthon tárolnia a már kinőtt gyerekruhákat, a vásárlók pedig olcsón hozzájuthatnak – részletezte az egyesület vezetője. Ugyanakkor hangsúlyozta: a rendezvény családokról, családoknak szól, nem új-, és nem is használtruha-kereskedőket várnak. A bababörze helyszínéül ezúttal a székelyudvarhelyi városi autópiac szolgál. Most először tartják szabadtéren a vásárt. Fekete Éva elmondta: kezdetben a Bethlen Gábor, majd a Móra Ferenc Általános Iskola tornatermei adtak otthont a gyermekholmik vásárának, ám az évek során kinőtték ezeket. Érdeklődő és eladó is mindig szép számban akad, idén több mint ötven édesanya jelentkezett eladónak. A használt gyerekruhák mellett babakocsik, játékok és egyéb kiegészítők is megtalálhatók lesznek. Az érdeklődőket szombat délelőtt 10 órától várják az autópiacon, a vásár pedig délután 1 óráig tart. A szervezők az érdeklődőket arra kérik, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, az autópiac területén ugyanis kötelező a maszkviselés.

Hadnagy Éva