Hirdetés

Oktatási miniszter: ha a sztrájk folytatódik, elkerülhetetlen a tanév meghosszabbítása

Ligia Deca oktatási miniszter csütörtökön kijelentette, amennyiben a tanügyi sztrájk folytatódik, nem lehet elkerülni az érettségi és az országos képességfelmérő vizsga átütemezését vagy a tanév meghosszabbítását.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Oktatási miniszter: ha a sztrájk folytatódik, elkerülhetetlen a tanév meghosszabbítása
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az Oktatási m

Minisztérium mindent megtett annak érdekében, hogy minden oktatási folyamatot be lehessen fejezni vagy át lehessen ütemezni anélkül, hogy az országos vizsgaidőpontok – a nyolcadik osztályosok képességfelmérője és az érettségi vizsga – módosulnának, de főként anélkül, hogy a tanévet meg kelljen hosszabbítani.

Ha a kormány minden kötelezettségvállalása ellenére a tiltakozás folytatódik, nem tudjuk elkerülni az olyan következményeket, mint a vizsgák átütemezése vagy a tanév meghosszabbítása, és nem hiszem, hogy bármelyikünk is ezt akarná.

Meggyőződésem, hogy meg lehet találni a kellő bölcsességet és a megoldást, hogy minden gyermek időben letehesse a vizsgáit és folytathassa tanulmányait – válaszolta a tárcavezető az újságírók azon kérdésére, hogy mi történik, ha a tanügyi sztrájk folytatódik.

Arra a felvetésre, hogy az eredeti tanévszerkezet szerint kedden kezdődik a nyolcadik osztályosok feliratkozása az országos képességfelmérő vizsgára, a miniszter elmondta, felmérik a rendelkezésre álló humán erőforrást, és ha szükséges, meghosszabbítják az iratkozás időszakát, ahogyan azt az érettségi esetében is tették. Emlékeztetett, az eredeti ütemterv szerint június 6–9-én zajlana a nyolcadikosok feliratkozása a vizsgákra – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!