Hirdetés

Nyílt napot szervezve népszerűsítették oktatási kínálatukat

Nyílt napot tartva népszerűsítette oktatási kínálatát pénteken a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ az ápoló, a könnyűipari mérnök, az agrármérnök és a marketing szakterületeken továbbtanulni vágyó diákok számára.

Miklós Dalma
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nyílt napot szervezve népszerűsítették oktatási kínálatukat
A lehetőség adott. A kellő szakmai tudást biztosítják Fotó: Hodgyai István

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ teljes képzési kínálatát át lehetett tekinteni az intézmény által pénteken megszervezett, közel egynapos nyílt felvételi tájékoztató eseményen. Pénteken elsősorban a továbbtanulást fontolgató középiskolás tanulókat, valamint szüleiket és tanáraikat várták az egyetem főépületében és a Kőkereszt téren felállított sátrakban. A rendezvényen elhangzott: az alapképzésen az egyetemre felvételizők a következő tanévben a kereskedelem és marketing, a vidékfejlesztési agrármérnöki, a könnyűipari mérnöki, valamint az ápolás és betegellátás szakirányok közül választhatnak. A mesterképzések közül a marketing vagy az egészségügyi menedzser képzéseket kínálják a diákoknak. A szervezők elmondták: a nyílt napon tartott felvételi tájékoztató célja az volt, hogy a diákok minél több információt kapjanak a szakokról, az egyetemről, ugyanakkor a hallgatói életről és egyéb oktatási programokról. A látogatóknak az Edutus Egyetem tanulmányi felelősei tartották az udvarhelyi képzéseket átfogó bemutató kiselőadásokat, majd a tanulók tehették fel a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket. Az előadóktól megtudtuk, hogy a legtöbb érdeklődő a Kós Károly Szakközépiskolából érkezett – három teljes létszámú osztály vett részt a tájékoztatón.

Hodgyai István
Érdeklődést tanúsítottak a leendő egyetemisták

A nyílt nap keretében a leendő egyetemisták az elméleti ismeretek mellett közvetlen tapasztalatot is szereztek az intézményben zajló tanórákról. A továbbiakban dr. Ambrus József mentőorvos tartott gyakorlati bemutatót, akitől vérnyomás- és vércukorszintmérést is lehetett kérni. A marketing- és a mérnöki képzésekről diákvállalkozók mutatták be az általuk készített vagy reklámozott termékeket, projekteket, szolgáltatásokat.

A felvételi tájékoztatót követően a kedvező időjárás minden érdeklődőt a SZÉK udvarára csábított, ahol kézműves ékszerek, bögrék, nassolnivalók és egyedi tervezésű játékok várták az iskolásokkal együtt a felnőtteket is. A sátraknál megtalálható volt a VitaMag standja, ahol több gyereknek szánt készségfejlesztő programot ajánlottak a látogatók figyelmébe – román és angol nyelvtanulást, logikai gondolkodást fejlesztő tevékenységeket és képességvizsga-, valamint érettségi felkészítőket. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!