Hirdetés

Nyílt nap jótékonysági céllal

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett tevékenységekben gazdag nyílt napot a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum. Bábszínházzal, gyermekfoglalkozásokkal, koncerttel és tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket, akik jótékony célra ajánlhatták fel adományaikat.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nyílt nap jótékonysági céllal
Bábelőadás is része volt a nyílt napnak Fotó: Szőcs Levente

Egy nappal korábban, szombaton szerveztek kulturális eseményeket a gyergyószentmiklósi múzeumban, a magyar kultúra napja alkalmából. A programok délelőtt kezdődtek a Halvirág Bábszínház Világszép nádszál című bábjátékával, majd a múzeumi kuckóban a gyermekek varrástechnikákkal ismerkedhettek az intézmény textilkiállítása kapcsán. A legkisebbek ujjbábokat is készíthettek a Lepkelesben című kiállításhoz kapcsolódóan, de az intézmény ingyenes tárlatvezetést is biztosított az érdeklődőknek, majd zárásként a gyergyói-medencei zenészeket tömörító Karmazsin Népi Együttes koncertjét hallgathatták meg a nagyteremben.

– Várakozásunkon felüli az érdeklődés a mai eseményünk iránt: zsúfolásig telt a nagytermünk gyermekekkel, akik nemcsak a bábelőadásra voltak kíváncsiak, hanem a kézműves-foglalkozásokra és a diavetítésekre is. A mai programjaink ingyenesek, azonban ez jótékonysági esemény is, amelyen kolléganőnk életmentő műtétjéhez gyűjtünk adományokat. A nemes célhoz csatlakoztak mindazok, akik ma előadásukkal, munkájukkal a vendégeinket szórakoztatták, köszönjük nekik és mindazoknak, akik bármilyen kis pénzösszeggel segítették a gyűjtést – mondta érdeklődésünkre Ferencz-Mátéfi Kriszta intézményvezető.

Mindazok, akik nem jutottak el a szombati rendezvényre, de felajánlásukkal segíteni szeretnék az intézmény munkatársának életmentő műtétjét, január végéig megtehetik azt a múzeum székhelyén.

 

 

 

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!