Hirdetés

Németországban kezd a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Németország vendégeként kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024/25-ös kiírásában.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Németországban kezd a magyar válogatott
Közzétették a Nemzetek Ligája programját. Szoboszlai ismét bizonyíthat a németek ellen Fotó: MT/Kovács Tamás

A magyar szövetség közösségi oldalának pénteki tájékoztatása szerint a nemzeti együttese három nappal később a másodosztályt jelentő B divízióból feljutott Bosznia-Hercegovinát fogadja. Az októberi dupla fordulóban 11-én Hollandia érkezik Budapestre, 14-én pedig a magyarok utaznak a bosnyákokhoz. Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai november 16-án Hollandiában lépnek pályára, míg 19-én hazai pályán, a németek ellen zárják a csoportkört – idézte a közleményt az MTI.


Hirdetés


Az csütörtökön, a párizsi sorsoláson dőlt el, hogy Hollandia és Bosznia-Hercegovina mellett a válogatott a sorozat előző kiírása, illetve a legutóbbi és az idei Európa-bajnokság csoportköre után ismét azonos négyesbe került a német csapattal.

Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-vissza vágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

A Nemzetek Ligájából ugyan kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes csúcseseményre. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amely a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek.

A magyar labdarúgó-válogatott csoportjának programja:
1. forduló (szeptember 7.):
Németország – Magyarország
Hollandia – Bosznia-Hercegovina
2. forduló (szeptember 10.):
Magyarország – Bosznia-Hercegovina
Hollandia-Németország
3. forduló (október 11.):
Bosznia-Hercegovina – Németország
Magyarország – Hollandia
4. forduló (október 14.):
Bosznia-Hercegovina – Magyarország
Németország – Hollandia
5. forduló (november 16.):
Németország – Bosznia-Hercegovina
Hollandia – Magyarország
6. forduló (november 19.):
Bosznia-Hercegovina – Hollandia
Magyarország – NémetországHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!