Hirdetés

Nem sikerült megállítani az éllovast

Remekül helytállt, a szünetben még csak kétpontos hátrányban volt a VSK Csíkszereda, ám a papírforma nem borult, az A-konferencia éllovasának sikerével zárult a tegnap esti kosárlabda-mérkőzés. A csíkiak a hetedik helyről várják a januári folytatást.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nem sikerült megállítani az éllovast
Huszonhat percig volt szoros az állás Fotó: László F. Csaba

Vereséggel zárta az évet a VSK Csíkszereda kosárlabdacsapata az Erőss Zsolt Arénában tegnap este az A-konferencia éllovasa ellen, a nagyszünetig viszont egyenlő ellenfélként küzdöttek Lászlófy Botond tanítványai a Petrolul Ploiești ellen a 12. forduló meccsén.
A találkozó első három pontját a csíkiak szerezték, ám onnantól a vendégek akarata érvényesült, az első negyed végére a Petrolul tizenegy pontos előnyt épített fel. A második játékrészben viszont a VSK Csíkszereda elkezdte a felzárkózást, 88 másodperccel a nagyszünet előtt átvették a vezetést, ám a pihenőre kétpontos volt a Petrolul előnye.
A pihenőt követően az első hat percben szoros volt ugyan az állás, ám a játékrész végére a Petrolul lassan kényelmes előnyt épített ki, amely az utolsó negyedben egyre csak nőtt, így nem borult a papírforma: a konferencia-éllovas győzelemmel zárta a találkozót. A VSK Csíkszereda 13 ponttal a hetedik helyről várja majd a folytatást, a csapat az alapszakaszban 11 mérkőzést játszott, amelyből kettőt nyert meg. A csíkiak 2023. január 4-én Zsilvásárhelyen a helyi VSK vendégeként folytatják a pontvadászatot.
Eredmény: VSK Csíkszereda – Petrolul Ploiești 77:99 (17:28, 26:17, 19:28, 15:26). A csíki pontszerzők: Manojlovic 18, Lufile 17 (1 x 3), Cucovic 11 (1 x 3), Draskovic 9, Frolov 8 (2 x 3), Casale 7, Stănescu 5 (1 x 3), László Botond 2.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!