Hirdetés

Nem okozott komolyabb gondot a mostoha időjárás az országutakon

Nem alakult ki forgalmi elakadás a keddi havazás miatt a Hargita megyei országutakon – közölte a Hargita Népe érdeklődésére Elekes Róbert, a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság szóvivője. Hozzáfűzte: azt tanácsolják azoknak az autótulajdonosoknak, akik a téligumijukat már lecserélték nyárira, hogy a következő két napban inkább ne induljanak útnak.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Nem okozott komolyabb gondot a mostoha időjárás az országutakon
Megnehezítette a közlekedést a havazás Fotó: Fazakas Szabolcs

A szóvivő kérdésünkre elmondta: inkább Brassó és Szeben megyében esett számottevő hó, amelyre egyébként számítottak, ezért a régió öt megyéjében ötven járművel szórták a csúszásgátló anyagokat. Hargita megyében az útügynek nem jelentettek fennakadást, tizenhárom munkagépük kedd éjjel 39 tonna csúszásgátló anyagot szórt ki, majd délelőtt, reggel öt és tizenkét óra között további 73 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki a Hargita megyei országutakon.

Fazakas Szabolcs
Szemtanúk szerint egy kamion nekicsúszott a szalagkorlátnak

Elekes Róbert megjegyezte: arra kérik a sofőröket, hogy akik már felszereltették autójukra a nyárigumikat, inkább ne induljanak útnak a következő két napon. A mostoha időjárási körülmények miatt ez különösen a magasan fekvő hegyi utakon lehet veszélyes.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!