Hirdetés

Nekifutottak Gyergyóban

Vasárnap zajlott le Gyergyószentmiklóson a Fuss Neki támogatói program utolsó mozzanata, ekkor teljesítették a nagykövetek a vállalt távot futással vagy kerékpározással. Szaladtak menyasszonyi ruhában, kangoo-cipőben, de volt, aki kerekesszékben vagy éppen riksával teljesítette a vállalt kilométereket.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nekifutottak Gyergyóban
Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Legyen látható a városban a Fuss neki! második kiadása – ebből a megfontolásból indították a Salamon Ernő Gimnázium elől a szaladó és kerékpározó nagyköveteket vasárnap.

Elekes István, a Fuss Neki! második gyergyói kiadásának főszervezője elmondta, 335 nagykövet teljesítette a vállalt kilométereket: 180 személy biciklin, 140 gyalogosan vagy szaladva. Sok kisgyerek vállalt nagyköveti szerepet, a legifjabb jelentkező a mindössze hároméves Elekes Ágnes volt, ő édesanyjával tandembiciklizett. A legidősebb nagykövetként a 84 esztendős Publik Antalt tartják számon, ő Magyarországról jelentkezett a Jövő FC támogatására, ott is teljesítette a vállalt két kilométeres szaladást.

Akik Gyergyószentmiklóson szaladtak, azokat a labdarúgópályára irányították: volt, aki kangoo-cipőt húzott a lábára, volt, aki kerekesszékben ülve teljesített, a Lázár-kastély Egyesület céljaiért egy, a kastélyban pár héttel korábban házasodó nő a menyasszonyi ruháját öltötte fel a szaladáshoz, más riksával vágott neki a kilométereknek.

Igazi fesztiválhangulatban zajlott le a Fuss neki! második kiadása, a rajtnál a Brill Dance Táncstúdió lépett fel, a Salamon’s Jam Orchestra is zenélt. A labdarúgópályán lemezlovas szórakoztatta a szaladókat és a velük érkező barátokat, családtagokat. Frissítőpontok is rendelkezésre álltak mindkét helyszínen, gyermekprogramokat is szerveztek. A szervezők arra is törekedtek az esemény során, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után a rendezvény.

Az adománygyűjtés nem ért véget a program idei kiadásában. Amint azt Elekes István a rajtnál bejelentette, egy héttel meghosszabbították az adományozási időszakot.

– Öt olyan egyesület van, amely már összegyűjtötte a kitűzött célösszeget, tizenkettő pedig igen közel jár ehhez, ők nagy hajrával gyűjtenek még – részletezte Elekes.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!