Hirdetés

Nappali foglalkoztatót hoznak létre

Nappali foglalkoztatót létesít a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete Csíkszentdomokoson. Egyelőre négyen kérték a foglalkoztató szolgáltatásait, de 15 személy számára van hely. A további jelentkezőket február elsejétől várják a felcsíki településen.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
Nappali foglalkoztatót hoznak létre
Fotó: Illusztráció

A csíkszeredai mintájára létesíti új nappali foglalkoztatóját a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete. Az egyéni fejlesztéseken kívül többek között kézműves-tevékenységeket, tornát, tánc- és énekoktatást biztosítanak a csíkszentdomokosi központban.

– Szervezetünknek régi álma a fogyatékkal élő személyek segítése, legfőbb célunk a társadalmi integráció biztosítása azért, hogy a fogyatékosok is hasznosan töltsék mindennapjaikat. Ezért létesítünk foglalkoztatót Csíkszentdomokoson is, hiszen ott is van igény a tevékenységünkre – közölte lapunk megkeresésére Gergely Katalin, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének munkatársa. Hozzátette:

egyelőre négy személy részére igényelték a nappali foglalkoztató szolgáltatásait, de vannak, akik jelenleg Csíkszeredában járnak fejlesztésekre, a későbbiekben ők is szülőfalujukban élnének az egyesület nyújtotta lehetőségekkel.

– A környező falvakban felvettük a kapcsolatot a polgármesteri hivatalokkal, és megkaptuk tőlük a fogyatékkal élők listáját. Tehát a környező falvakból is várjuk a jelentkezőket a nappali foglalkoztatóba. Tizenöt személy foglalkoztatására van licencünk – tette hozzá Gergely Katalin.

A nappali foglalkoztató február elsejétől Csíkszentdomokoson a Dévai Szent Ferenc Alapítvány épületében, az Alszeg utca 1553/A szám alatt 9 és 14 óra között fog működni. A jelentkezéssel kapcsolatos részletekért érdeklődni Csíkszeredában a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete székhelyén, a Hunyadi János utca 6. szám alatt, illetve a 0735 735 293 telefonszámon lehetséges.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!