Hirdetés

Nagyot küzdött a Kereszthegy

A Román Kupa idei kiírásának meglepetéscsapata, a másodosztályos Gyergyóremetei Kereszthegy 7–1-re kikapott a Déván rendezett négyes torna első elődöntőjében, de a mérkőzés sokkal szorosabb volt, mint azt az eredmény mutatja.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nagyot küzdött a Kereszthegy
A Galacnak meg kellett izzadnia a győzelemért Fotó: Gyergyóremetei Kereszthegy

Kedden délután megkezdődött a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntője, a kétnapos dévai torna első elődöntőjében az idei kiírás meglepetéscsapata, a másodosztályos Gyergyóremetei Kereszthegy nézett farkasszemet a tavaly bajnokságot és kupát is elhódító Galaci United csapata ellen.

Amint várható volt, a címvédő már az legelején nagy nyomás alá helyezte a gyergyóremeteieket, az első gólt is a Duna-partiak érték el, de erre Csog Csongor révén még tudott válaszolni a Kereszthegy (1–1). A gyergyóremeteiek a remek kapusteljesítménynek is köszönhetően keményen álltak a lábukon, megnehezítve a címvédő dolgát, amely végül ismét előnybe került, így 2–1-es galaci vezetésnél mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész szintén nyomasztó galaci fölényt hozott, de a Kereszthegy keményen állt a lábán. Ugyan összejött a harmadik galaci gól is, de Gyergyóremete továbbra sem adta fel a reményt, a címvédő csak a hajrában tudta összehozni a sorozatos gólgyártást.

A végső sípszó 7–1-es galaci győzelmet mutatott, ám a gyergyóremeteieknek nincs szégyellnivalójuk, egyrészt az igencsak sportszerű mérkőzés sokkal szorosabb volt, mint azt az eredmény mutatja, másrészt a Kereszthegy már azzal is bravúrt hajtott végre, hogy résztvevője lehetett a Román Kupa 2022–23-as kiírása döntő tornájának.

A szerdai döntőben a Galaci United a két dévai csapat, az Autobergamo és a West párharcának győztesével játszik.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!