Hirdetés

Nagyobb fizetést kapnak a gyergyószentmiklósi városháza alkalmazottai

Élénk érdeklődés övezte a gyergyószentmiklósi önkormányzat februári soros ülését, a városháza mintegy két tucat munkatársa is megjelent. A béremelésük is napirenden volt.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Nagyobb fizetést kapnak a gyergyószentmiklósi városháza alkalmazottai
Nagy érdeklődés övezte a tanácsülést. Elfogadták a munkatársak béremelését Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Kétszer is szerepelt a csütörtök délutáni közgyűlés napirendjén a városházi alkalmazottak béremelése: a polgármester és a testület is beterjesztett egy-egy javaslatot. 


Hirdetés

Mint elhangzott, több héten át egyeztettek a tanácsosok a szakszervezettel és a szakirodával a részletekről, ennek a folyamatnak az ülés előtt alig fél órával lett vége. A javaslatuk nem egységes, hanem beosztásonként változó béremelést tartalmaz, másfél százaléktól 23 százalékig terjedően. Így kiküszöbölhetők az aránytalanságok, hangzott el. A tavalyi 8 895 000 lejes béralaphoz képest 9 991 000 lejre nő a polgármesteri hivatal bérköltsége.

Személyeskedésekből most sem volt hiány. Végül elfogadták a testület javaslatát módosítás nélkül, és ezt az előkészítés alatt álló költségvetésbe bele is lehet foglalni.

A tanácstestület működési szabályzata is napirendre került ismét: ezúttal Erős Levente előterjesztéséről döntött a testület. Fontos változást hoz, hiszen ezentúl csak személyes jelenléttel zajló vagy kizárólag online üléseket lehet összehívni, a többször használt hibrid módszer – amikor a tanácsosok egy része jelen van az ülésen, másokat online platformokon kapcsolnak be – nem lesz szabályos. Többen nem értettek egyet ezzel, de a javaslatot elfogadták azzal a kikötéssel, hogy később még csiszolnak rajta.

Az ülés legvégén a helyi rendőrség is szóba került. Sokasodnak ugyanis a problémák az egységnél, amint a csapat jelen levő tagjai is elmondták, egyik járművük kuplung nélkül maradt, a felszerelésük hiányos, előfordul, hogy nincs pénz üzemanyagra, életbiztosításuk nincs, és szabadnapokat sem kapnak, ahogy a törvény előírja. Mint kiderült, Csergő Tibor, akinek az alárendeltségébe tartozik az egység, nem tudott a súlyos hiányosságokról, ezért a tanácsosok arra kérték, hogy rövid időn belül hozzon intézkedéseket az ügyben.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!