Hirdetés

Újra áram nélkül maradhatnak a sportlétesítmények

Ezentúl lesz állandó ügyeleti vonal a gyergyószentmiklósi fertőző kórházban, a Városi Sport Klub ügykezelésébe tartozó intézményeknél pedig megtörténhet, hogy újra lekapcsolják a villanyáramot – egyebek mellett ezekről döntött, illetve értesült a gyergyószentmiklósi közgyűlés a júliusi soros ülésén.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 2 perc
Újra áram nélkül maradhatnak a sportlétesítmények
Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A képviselők megszavazták, hogy augusztus elsejétől állandó ügyeleti vonal működjön a Gyergyószentmiklósi Municípiumi Kórházhoz tartozó fertőzőosztályon, elfogadták a Gyergyószentmiklósi Hő-, Víz- és Csatornaszolgáltató 2023-as termoenergetikai mérlegét, valamint rábólintottak a Városi Könyvtár felújításához szükséges tervek készítésének elindítására, majd áttértek a napirenden lévő tervezetekre.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ezek között a Csíky-kertben korábban kidőlt és kitermelt fák értékesítésére vonatkozó javaslatot hagyta jóvá a testület. Majd szavaztak a város közterületein lévő hidak telekkönyvezéséről és a Városi Sport Klub alkalmazottainak törvény által megszabott béremeléséről is.

A különfélék és kérdések napirendnél lett izgalmasabb a tanácsülés. Ekkor jelentette be ugyanis Kercsó Zoltán, a VSK menedzsere – utolsó segélykiáltásként –, hogy ha nem rendeződnek az általa vezetett intézmény anyagi gondjai, akkor az ügykezelésükbe tartozó intézményeknél (tanuszoda, műjégpálya, ballonpálya, labdarúgópálya, sportcsarnok) augusztus végén vagy szeptember elején újra lekapcsolhatják az áramot. Mint részletezte:

jelen pillanatban is több mint 470 ezer lejjel tartozik az áramszolgáltatónak a VSK.

Szerinte a kintlevőség rendezése mellett a jövőben a fenntarthatóság érdekében a megoldás az lenne, ha a polgármesteri hivatal vagy a megyei önkormányzat vásárolná a Városi Sport Klub számára a villamos energiát, mert ezek az intézmények jutányosabb áron kaphatják meg azt a szabadpiacon.

A Csergő Tibor leköszönő polgármester távollétében zajló tanácsülésen a képviselők azonkívül, hogy tudomásul vették az elhangzottakat, csak javaslatokat tudtak tenni a helyzet rendezése érdekében. Többek között megpályázható napelemrendszer kiépítését javasolták, illetve azt, hogy a környező települések önkormányzatai is vásárolhatnának jéghasználatot a ballonpályára, amivel hozzájárulhatnának a költségek finanszírozásához.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!