Hirdetés

Nagy siker kis autóval

Óriási csatát hozott a Hargita Rali, az országos bajnokság nyitóversenyén a címvédő és kihívója harcát utóbbi nyerte meg. A csíkiak számára nem alakult jól a viadal, ám a székelyudvarhelyiek remek versenyt zártak: a Jakab Attila és Mag Levente páros géposztályát megnyerte. A kis autó nagy sikert hozott.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 5 perc
Nagy siker kis autóval
Géposztályában első helyen zárt a székelyudvarhelyi Jakab–Mag páros. Győzelem a szezonnyitón Fotó: Rallyphotohunters

Dobogós reményekkel vágtak neki a Hargita Ralinak a megyebeli pilóták, ám a csíki párosnak nagyon korán véget ért a verseny, a székelyudvarhelyiek közül viszont többen sikerrel zárták az évadnyitó viadalt. Nagy csatát vívott a bajnoki címvédő Simone Tempestini és kihívója, a versenyt az első pillanatoktól vezető Sebastian Barbu, végül utóbbi egy Skoda Fabia R5 versenygéppel nyerte meg a Hargita Ralit, miután az utolsó szelektív rajtja előtt a kolozsvári pilóta Porsche 997 RGT-je meghibásodott. A két bajnoki aspiráns csatáját távolról figyelő Bogdan Marișca ölébe hullt a második hely, míg a dobogó fokára egy bolgár pilóta állhatott fel.

Rallyphotohunters
Három kategóriában is ötödik lett Gál István


Az N12-es géposztályban a Jakab Attila és Mag Levente páros nagy harcot vívott Ionuț Simonnal: az első hat szelektíven utóbbi egy Seat Ibiza Cuprával, a verseny második felén pedig „Jaxy” a Mini Cooper S Turbóval volt gyorsabb, végül a székelyudvarhelyi pilóta sikerével zárult a csata.
A másodosztályban a Gál István és Bálint Zsolt kettős első viadala volt az új Peugeot 208-cal a Hargita Rali, így a páros és a szervizcsapata is tesztversenynek szánta a szezonnyitót. Ehhez képest négy szakaszgyőzelmet aratott a székelyudvarhelyi páros a Rali-2 kiírásában, egy kategóriában és egy géposztályban is az ötödik helyen zárt.

Rallyphotohunters
A hivatalos edzésen még nem volt gond az autóval


Első raliját teljesítette Teslovan Alexandra, akinek Terzi Vlad navigált, a páros a tapasztalatszerzést tűzte ki célul, és ezt el is érte, mi több, sem összetettben, sem géposztályában nem lett utolsó a 16 éves pilóta. Az N11-es géposztályban a Moczás Csaba és Székely Dénes alkotta páros egy Subaru Imrezzával a második helyet szerezte meg. 
Pár száz méter után ért véget a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros versenye, ugyanis a csíki pilóta autójának – Ford Fiesta R5 – kormányzása meghibásodott, így már az első szelektívre sem értek ki. A jászvásári Bogdan Gheorghiunak navigáló Csikós Sándor versenye is korán ért véget, a páros száguldását ugyanis a 6. szelektíven – a Lövéte gyorsaságin – egy szalmabála állította meg.
A hazai bajnokság a hónap utolsó hétvégéjén az Argeș Ralival folytatódik.

Rallyphotohunters

A pontszerzők
Összetett: 1. Sebastian Barbu, 2. Bogdan Marișca, 3. Ignat Petrov Issaev (mind Skoda Fabia R5), 4. Maior Norbert (Peugeot 208 Rally 4), 5. Mihai Manole, 6. Miroslav Angelov (mind Skoda Fabia R5), 7. Cristian Sugár (Peugeot 208), 8. Jean Tatu sen. (Skoda Fabia R5), 9. Jean Tatu jun. (Peugeot 208 Rally 4), 10. Remus Cotuț (Skoda Fabia R5).
Az aszfalt kiírást Barbu nyerte, a Jakab Attila – Mag Levente páros a 7. helyen zárt. A veterán autók kategóriájában Cătălin Cedric Ghigea (Alfa Romeo Alfetta GTV) győzött, a Rali-2-t Florin Nițurad (Seat Ibiza) nyerte, a Gál István – Bálint Zsolt kettős az 5. lett. Az RC2N géposztályban a Trișnevshi házaspár – Răzvan és Manuela – nyert, az N12-es géposztályban a Jakab/Mag páros győzött, az A és A2 géposztályban a Gál/Bálint páros az 5. lett, akárcsak a Teslovan/Terzi kettős az A2 géposztályban. Az N11-es géposztályban a Moczás Csaba – Székely Dénes páros a második helyen zárt.

Rallyphotohunters
Sikeres váltás. A Minivel géposztálygyőzelmet aratott a Jakab Attila – Mag Levente páros
 
Rallyphotohunters
A „katicabogár” és fiatal pilótája a célkitűzést teljesítette


Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!