Hirdetés

Mindig lehet mélyebbre menni

Háromnapos edzőtábort tartott Udvarhelyszéken sensei Takuya Makita, 6 DAN-os karatemester, mely Herczeg Balázs, a JKS Hungary vezetője szerint az utóbbi idők egyik legjobb ilyen jellegű tábora volt. Az anyaországi 5 DAN-os mester úgy véli, a karate végtelen, mint a zene: mindig lehet mélyebbre menni benne.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Mindig lehet mélyebbre menni
Fegyelem, tisztelet és alázat jellemezte az edzéseket Fotó: Hodgyai István

Szakmai szemmel nézve is kiugró eseménynek minősült a szé­kelykeresztúri Fudoshin Karate és a Gyergyói Karate Klub által szervezett többnapos karate-edzőtábor, amelyen a japán karateszövetség (JKS) 6 DAN-os mestere, sensei Takuya Makita, világbajnok harcművész tartotta az edzéseket. A székelyudvarhelyi Rákóczi Centerben tartott, fegyelmet, tiszteletet és alázatot parancsoló edzéseken mintegy száz sportoló vett részt, a székelyföldiek mellett jelen voltak brassói, bukaresti és anyaországi karatésok is, utóbbiak közül Herczeg Balázs, a magyarországi japán karate shoto szövetség (JKS Hungary) vezetője érdemel említést.
– Nagyon összeszedett, igencsak jól felépített edzéseken vehettünk részt. Sokat járok ilyen jellegű eseményekre, úgy vélem, ez volt az utóbbi idők egyik legjobb edzőtábora – vélekedett Herczeg Balázs 5 DAN-os karatemester. A székely karatésokról megjegyezte, lelkesek, az övszinteknek megfelelő tudással rendelkeznek, külön öröm volt látni számára a sok tehetséges gyermekek, mert ez az utánpótlás minőségét dicsére, vagyis hosszú távon is lehet Székelyföldön jó minőségű karatét folytatni.

Hodgyai István
Az edzőtábor lényegéről a JKS Hungary vezetője elmondta, hogy bár van lehetőség egyszerű, új technikák, fogások megismerésére, illetve későbbi elsajátítására, leginkább a minőségbeli különbségek észrevételén, megértésén van a hangsúly. Herczeg úgy véli, hogy a karate olyan, mint a dzsessz vagy a klasszikus zene. Végtelen, mert mindig lehet beljebb menni, egyre mélyebb réteget találni. Ilyen edzőtáborokban olyan impulzus érheti az embert, amit később be tud építeni a saját karatéjába.
– A gyerekek számára motivációs szempontból is fontos, láthatnak egy igazi japán embert, aki igazán szép, tiszta karatét csinál, és az egésznek a lelkületét is megmutatja. De még ránk, tapasztalt karatésokra is pozitív kihatással van, hisz láthatjuk, hogy van hova fejlődni – fogalmazott az 5 DAN-os karatemester, Herczeg Balázs.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!