Minden utcában aszfalt lesz Gyergyóalfaluban

Lépéselőnyben van Gyer­gyóalfalu a térség és a megye majdnem minden településéhez képest, hiszen szerda óta rendelkezik a minisztérium által aláírt támogatási szerződéssel az Anghel Saligny programban. Ráadásul a támogatott utcafelújítás már javában zajlik a községben, kifizetésekre is számítanak már idén.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Minden utcában aszfalt lesz Gyergyóalfaluban
Friss az aláírás a támogatási szerződésen Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Harminckét rövidebb utca kap aszfaltburkolatot, és a központi park járófelületei is megújulnak abból a támogatásból, amit az Anghel Saligny programból hív le Gyergyóalfalu önkormányzata. A térségben elsőként írhatott alá támogatási szerződést a község polgármestere, de egész Hargita megyében is csak Szentegyháza előzte meg. 
Amint azt sajtótájékoztatón Gáll Szabolcs polgármester és Barti Tihamér területi RMDSZ-elnök közölte, kilátástalan időszak következik gazdasági téren, az a biztos, ha mihamarabb elszámolhatók a támogatott beruházások költségei. Ezért vállalta a település, hogy még azelőtt elkezdi a kivitelezést, mielőtt a támogatási szerződést aláírják.

Barabás-Pál Hajnalka
– A céget megkértük, hogy mindent adjon bele, és amit lehet, végezzen el az idén. Jövő év elején ezt a projektet teljesen le szeretnénk zárni – közölte Gáll Szabolcs, és kiemelte, hálás Barti Tihamérnak, hiszen bukaresti kapcsolatai által elérték, hogy a községeknek szánt egymillió euró felső határ dacára 8,6 millió lejt tudnak lehívni az útjavításra, a szerződésben is ez az összeg szerepel.
Barti Tihamér azt emelte ki, jó, követendő példával jár elöl Gyergyóalfalu. Az a tény, hogy mert lépni a polgármester a kivitelezés irányba még a szerződés megkötése előtt, bátor lépés volt szerinte. 
– Arra biztatom a többi önkormányzatot, igyekezzenek, hogy mihamarabb készüljenek el a terveik, az alfalvi példa ragadós kell legyen – közölte a területi RMDSZ elnöke.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!