Minden, amit a szamóca termesztéséről tudni kell

Fotó: Garden Proiect

Már térségünkben is sokan foglalkoznak szamócatermesztéssel, így nem idegen az itteni gazdák, kertészkedők számára ez a tevékenység. Szerdán a csíkmadarasi Garden Proiectnél a szamócatermesztés minden csínját-bínját bemutató előadást tartanak.

Modern szamóca-szaporítóanyagok és -fajták, merisztéma szaporítású bogyósok címmel tartanak előadást szerdán a csíkmadarasi Garden Proiectnél. Az eseménysorozat első állomása a Szatmár megyei Kökényesd volt, kedden a marosvásárhelyi Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem ad otthont az előadásnak 17 órától, szerdán pedig minden érdeklődőt várnak a csíkmadarasi Garden Proiecthez, szintén 17 órai kezdettel. Az előadás vendége Palesits Zsolt, a Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesületének elnöke, aki a résztvevőkkel megosztja szamócatermesztési tapasztalatait, jó tanácsait.

─ Nagyon fontos a fejlődés, a szakemberektől mindig tanulhatunk valami újat, hisz értékes tapasztalatokat osztanak meg velünk. A tegnap Kökényesden nagy érdeklődés övezte az eseményt, sok hasznos információt osztott meg velünk Palestis Zsolt. Holnap Csíkmadarason várunk minden érdeklődőt. Folyamatosan változik a klíma, időjárás, változunk mi is, és őszintén vallom, hogy egy ültetvény akár egy családot is képes eltartani ─ mondta a Hargita Népének János Ferdinánd, a Garden Proiect vezetője.

Az esemény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, amelyet erre a linkre kattintva lehet megtenni, de van erre lehetőség a helyszínen is, az esemény előtt.

Szilágyi Dalma-Orsolya

: an accessible web community