Hirdetés

Méltányosabban számolják ki a vízdíjat

A képviselőház döntőházként elfogadta kedden az RMDSZ által kezdeményezett törvényt, amelynek célja a vezetékes víz díjának méltányosabb kiszámítása – közölte kedden az RMDSZ.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Méltányosabban számolják ki a vízdíjat
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

Mint részletezték, a törvény értelmében a tarifa meghatározásakor figyelembe kell venni az adott közigazgatási egység vásárlóerejét, és

nem alkalmazható viszonyítási pontként a legmagasabb megyei átlagbér, ezzel megszűnik a hátrányos megkülönböztetés

az alacsony jövedelmű közigazgatási egységek esetében. A közlemény szerint az intézkedés a kistelepüléseken élő családoknak segíthet a vízszámla csökkentésében. 


Hirdetés


„Az általunk kidolgozott törvénykezdeményezéssel sikerült javítani a vezetékes víz árának kiszámításakor használt eljárás módszertanát. Ezáltal azok a vidéki vagy kevésbé fejlett települések, amelyeken alacsonyabb az átlagjövedelem, nem szenvedhetnek hátrányos megkülönböztetést a tarifa meghatározásakor. A ma megszavazott jogszabály ezt a hátrányos megkülönböztetést számolja fel, ezáltal segítséget nyújt a kistelepüléseken és vidéken élő családok számára, akik ezentúl nem fizethetnek nagyobb árat a vezetékes vízért” – idézte a közlemény Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselőt, a törvénytervezet kidolgozóját.

Emlékeztettek:

a szenátus már korábban jóváhagyta a törvénytervezetet, és az államelnöki kihirdetést követően lép majd hatályba.

A törvénytervezet kidolgozásában részt vettek Szabó Ödön, Benedek Zakariás és Bende Sándor RMDSZ-es képviselők – áll a közleményben.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!