Hirdetés

Megtartják eredeti funkcióit

Az Országos Beruházási Társaság (CNI) pályázata által újul meg a gyer­gyó­te­ke­rő­pataki kultúrház. A kivitelező cég nemsokára elkezdi a munkálatokat, hogy az eredeti funkcióit megtartva új arculatot kapjon az épület.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megtartják eredeti funkcióit
Felújításra szorul Fotó: Gyergyóújfalva Polgármesteri Hivatala

A tekerőpataki művelődési ház felújításáról és felszereléséről szóló projekt támogatást nyert az Országos Beruházási Társaságnál; a közbeszerzési eljárást az ügynökség végezte, a nyertes cég nemsokára elkezdi a munkálatokat az épületen. 

– A gyergyóújfalvi önkormányzat a tervek elkészítésében vett részt, és nemrég átadtuk a terepet a munkálatokhoz, majd a felügyeletben is részt fogunk venni

– közölte érdeklődésünkre Egyed József polgármester. 
Az elkészült tervekről az elöljáró elmondta: az épület eredeti funkciói megmaradnak, az alsó szinten étel felszolgálásának előkészítésére alkalmas helyiség lesz a színházterem mellett, felújítják az illemhelyeket, valamint a hátsó részben egy terasz is készül, az emeleten pedig a fúvószenekar termei kapnak helyet.
A fejlesztési minisztérium tavaly hagyta jóvá a Gyer­gyó­újfalu községhez tartozó tekerőpataki művelődési ház felújítását. A 190 férőhelyes épület falait kívül-belül tatarozzák, energiatakarékossá teszik, kicserélik a padlózatot, korszerűsítik a gépészetet, a fűtésrendszert, felújítják a mosdókat. Az épületet napelemekkel látják el, így a szükséges energia megújuló forrásokból fog származni – áll az RMDSZ akkori közleményében. 
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!