Hirdetés

Megjelent a Hivatalos Közlönyben az előkészítő osztályokba iratkozás idei szabályzata

Május 3-án kezdődik a beiratkozás az előkészítő osztályokba. Megjelent a Hivatalos Közlönyben ennek idei szabályzata.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megjelent a Hivatalos Közlönyben az előkészítő osztályokba iratkozás idei szabályzata
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

Eszerint az iskoláknak március 30-án nyilvánosságra kell hozniuk körzeteiket és minden szükséges információt a beiratkozással, az induló osztályokkal kapcsolatosan. A beiratkozás első szakasza május 3–18. között zajlik, ebben az időszakban kell a szülőknek online vagy személyesen kitölteniük a beiratkozási formanyomtatványt annál az iskolánál, ahová szeretnék, hogy járjon a gyermekük.

A beiratkozást megelőzően, április 5–26. között végzik azoknak a gyerekeknek a pszichopedagógiai felmérését, akik kisebbek az iskolaköteles kornál, azaz szeptember 1. és december 31. között töltik be a hatodik életévüket, de szüleik mégis be szeretnék őket íratni előkészítő osztályba.

Ha jártak napközibe, akkor ott kell kérniük egy ajánlást, ha nem jártak, vagy külföldről térnek haza, akkor a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központnál kell kérelmezniük a szülőknek gyermekük iskolaérettségi vizsgálatát. Iskolakötelesnek számít az a gyermek, aki idén augusztus 31-ig betölti a hat évet. Azok, akik hely nélkül maradnak, június 6–12. között vehetnek részt a beiratkozás második szakaszán, a tanintézetek június 15-én kell kifüggesszék az előkészítő osztályokba beírt gyermekek végleges névsorát.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!