Hirdetés

Megemelte a kormány a tanügyi kisegítő személyzet fizetését

Elfogadta pénteki ülésén a kormány azt a sürgősségi rendeletet, amellyel a 2017/153-as bértörvényben 2022-re előirányzott szintre emelkedik a tanügyi kisegítő személyzet és más közalkalmazotti kategóriák fizetése – közölte a Facebook-oldalán a munkaügyi miniszter.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megemelte a kormány a tanügyi kisegítő személyzet fizetését
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A munkaügyi minisztérium pénteki közleménye szerint a közigazgatási alkalmazottak fizetése június elsejétől a 2017/153-as bértörvényben 2022-re előirányzott szintre nő, miután a kormány elfogadta a 2022/168-as sürgősségi rendelet első paragrafusát kiegészítő sürgősségi rendeletet. Az intézkedés a bértörvény 8-as számú mellékletében foglalt közalkalmazotti kategóriákat – köztük a tanügyi és az egészségügyi kisegítő személyzetet – érinti.

A minisztérium szerint a béremelést azért alkalmazzák a 8-as számú mellékletében foglalt összes közalkalmazotti kategóriára, hogy az intézkedés ne eredményezzen újabb egyensúlyhiányt a közszférában. A közlemény emlékeztet arra, hogy a jelenlegi bérezési rendszer méltánytalanságait a készülő új közalkalmazotti törvény hivatott felszámolni – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!