Hirdetés

Már lehet számlákat fizetni az energiakártyákkal

Az európai projektek minisztériuma hétfőn arról számolt be, hogy a program elindítását követő első három órában kilencezer kifizetés történt összesen hárommillió lej értékben a rászoruló személyeknek kiosztott energiakártyákon keresztül – írja az Agerpres hírügynökség.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 2 perc
Már lehet számlákat fizetni az energiakártyákkal
Fotó: mfe.gov.ro

A kormány döntése szerint idén 1400 lejes segélyt kapnak a rászorulók energiaszámláik kifizetésére. A háztartásonként megítélt támogatást két, egyenként 700 lejes részletben folyósítják, az egyiket februárban, a másikat szeptemberben kapják meg a kedvezményezettek.

Az energiakártyákkal hétfőtől kezdődően lehet energiaszámlákat fizetni. 

„Örülök, hogy sikerült menet közben kiigazítani a mechanizmust és teljes szabadságot adni a kedvezményezetteknek mind a kifizethető számlák típusát, mind a fizetés módját illetően. Az európai projektek minisztériuma átutalta a pénzt a Román Posta számláira, és mától kezdve mindazok, akik megkapták az energiakártyát, a már ismertetett három módszerrel fizethetnek: közvetlenül a postásnál, a postai hivatalban vagy a posta honlapján található alkalmazáson keresztül” – idézi Marcel Boloş minisztert a tárca közleménye. 

A miniszter emlékeztetett, hogy a kártyákra átutalt első részletet nyárig lehet felhasználni energiaszámlák fizetésére.

Biztosított ugyanakkor arról, hogy minden egyes személy, aki jogosult erre a segélyre, meg fogja kapni az energiakártyát.

Az energiakártyákkal kapcsolatos fontosabb tudnivalókat itt gyűjtöttük össze.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!