Hirdetés

Magyar lehet a következő pápa egy brüsszeli lap szerint

Az elmúlt időszakban egyre növekvő aggodalom övezi Ferenc pápa egészségi állapotát, és ezáltal egyre többen kezdtek el spekulálni a lehetséges utódról. A Brussels Signal című lap is ebben a témában készített hosszú elemzést, melyben különböző jelöltek esélyeit vizsgálják, különös tekintettel az európai papokra.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Magyar lehet a következő pápa egy brüsszeli lap szerint
Erdő Péter bíboros. Archív Fotó: Budapest Eye/Facebook

Az egyik kiemelt jelölt, a magyarországi Erdő Péter bíboros. A brüsszeli lap elemzése szerint ő nemcsak mély ismeretekkel rendelkezik a Vatikán intézményeiről, de két évvel ezelőtt, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus során is hatalmas figyelmet kapott. Ez a figyelem felkeltette a közvélemény érdeklődését, és nem kevésbé erősítette meg azok meggyőződését, akik Erdő Pétert a következő pápává tennék.


Hirdetés

Bár korábban is voltak olyan esetek, amikor Erdő Péter neve felmerült pápajelöltként, most úgy tűnik, hogy ez a felvetés egyre komolyabb figyelmet kap. Olasz lapok is foglalkoztak már vele, de 2022-ben, a Mandiner részletes elemzése széles körű vizsgálattal járta körül a témát.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!