Hirdetés

Nicolas Sarkozy: helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök

Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor a kommunikációs csatornák helyreállításán dolgozik – nyilatkozta a Mandinernek Nicolas Sarkozy korábbi francia államfő Orbán Viktor moszkvai útja kapcsán.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Nicolas Sarkozy: helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök
Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyal Moszkvában Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A magyar miniszterelnöknek az ukrajnai háború lezárására tett diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a lap megkeresésére az Orbán Viktorral régóta remek viszonyt ápoló, 2007-től 2012-ig hivatalban lévő francia köztársasági elnök pénteken úgy fogalmazott: „a békéhez vezető út első lépése, hogy helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat”.  


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az MTI által is idézett Mandiner információi szerint

a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról Nicolas Sarkozyvel.

„Az orosz–ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat” – fogalmazott a lapnak Nicolas Sarkozy.

Nicolas Sarkozy: helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök

Orbán Viktor a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, a kormányfő pedig pénteken Moszkvába is ellátogatott, hogy ott tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz államfővel – emlékeztet tudósításában a Mandiner.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!