Hirdetés

Lovas felvonulással ünneplik a csendőrség napját Csíkszeredában

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség egész napos, tartalmas programmal várja Csíkszeredában az érdeklődőket április 3-án, a csendőrség napján. A sajtótájékoztatón ismertetett esemény kiemelkedő momentuma a megyében – a csendőrség napja alkalmából – premiernek számító csendőrségi lovas felvonulás lesz.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lovas felvonulással ünneplik a csendőrség napját Csíkszeredában
Fotó: László F. Csaba

A román csendőrség megalapításának 173. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség reggel kilenc órakor kezdődik a Szabadság téren a csendőrség használatában lévő járművek kiállításával. Majd ugyanott kitüntetéseket adnak át és jubileumi beszédek hangzanak el, amit a csendőrségi alakulatok ünnepélyes felvonulása követ, melynek keretében a csendőrség Felix Țopescu lovassági különítménye is bemutatkozik, szolgálati kutyák kíséretében. 

Délután fél ötkor a Művészetek Házában a Moldovai Köztársaságból érkező Plăieşii folklóregyüttes lép fel. A rendezvényre a belépés ingyenes, ugyanakkor zárt dobozokban adományokat fognak gyűjteni jótékonysági céllal.

László F. Csaba

A Dan Iamandi, a megyei csendőrség főparancsnoka és Suciu Gheorghe szóvivő által megtartott sajtótájékoztatón több, a csendőrség napja köré szerveződő belső programról is említést tett, futball- és bowlingbajnokságokról, valamint a szépvízi lőtéren szervezendő lövészetről is, megjegyezve, hogy bizonyos programok nem jöhettek volna létre Hargita Megye Tanácsa és a csíkszeredai városháza támogatása nélkül. A sajtó képviselőinek a tájékoztató végeztével egy hatalmas, Sajtókupának elnevezett tortával is kedveskedtek a csend őrei.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!