Hirdetés

Kutyagumi-zacskók ebek harmincadján

A házi kedvencüket sétáltató gazdák segítségére sietett Csíkszereda önkormányzata azzal, hogy a városközpont utcai szemeteskukáira a kutyaürülék felszedésére alkalmas zacskókat helyezett el. Sajnos, a zacskótekercseket gyakran ellopják.

Létai Tibor
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kutyagumi-zacskók ebek harmincadján
Fotó: László F. Csaba

Több helyen azt tapasztaljuk, hogy a szemetesekre szerelt zacskótárolóból azon nyomban kilopják a zacskótekercset, amint az Eco-Csík alkalmazottjai azt a helyükre teszik – adott hangot bosszúságának Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere.
Mint mondta, emiatt vannak időszakok, amikor nincs zacskó a tartókon, holott a hulladékgazdálkodási cégnek tucatnyi alkalmazottja látja el ezeknek a szemeteseknek a felügyeletét. Rosszindulatúnak és felelőtlennek tartja azokat, akik a 4–5 lej értékű zacskótekercset eltulajdonítják, bosszúságot okozva ezáltal a lakosságnak és az önkormányzatnak egyaránt.

László F. Csaba
Üres zacskótartó a szemetesen. Ebgond

Az elöljáró azt javasolja a kutyát sétáltató gazdiknak, legyen mindig náluk zacskó, illetve a kutyaürülék eltávolítá­sá­ra szolgáló eszköz.
– Ez akkor is kötelesség, ha van zacskó a tárolón, ha nincs – hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a használt zacskókat a háztartási hulladékba kell tenni, a nagy szemetesekbe és nem az utcai kosarakba.
Megkérdeztünk gyermeket, unokát sétáltató szülőt, nagyszülőt tapasztalataikról, arról, hogy gondot okoz-e a vá­ros­ban a kutyapiszok. A válaszok eltérőek voltak, de összességében pozitív véleményt tükröztek. Utaltak rá, hogy régebben sok gondot okozott a lépten-nyomon elhullajtott kutyagumi, jelenleg kevesebb a gond.
– Ilyen értelemben tisztább lett a város. Tél végén, kora tavasszal még a fák tövében, a járdaszéleken látható volt az ürülék, de a nagytakarítás óta nincs probléma, az emberek is tudatosabbak lettek, és összeszedik kedvencük után, amit kell – számolt be egy unokáit sétáltató hölgy.
Egy kismama megjegyezte, hogy bár valóban tisztább a város, mint régen, néha azért megtörténik a baj, mert a kisgyermekek nem tudják, hogy mibe nyúlnak bele, mi játék és mi nem az.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!