Hirdetés

Kupadöntő Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklós ad ott­hont a jégkorong 2023/ 2024-es Román Kupa négyes döntőjének. Szombaton az elő­döntőért, vasárnap a helyosztókért meccselnek a csapatok.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kupadöntő Gyergyószentmiklóson
Gyergyó–Brassó döntőre lehet számítani Fotó: GYHK

A Gyergyói HK, a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua és a Háromszéki Ágyúsok jutott a 2023/2024-es idényben a jégkorong Román Kupa négyes döntőjébe, a tornának Gyergyószentmiklós ad otthont a hétvégén.
Bemelegítésként a Gyergyói HK a héten hazai bajnokin vendéglátóként 4–1 és 5–1-es vereséget szenvedett a VSK Galactól, ám azt tudni kell, hogy Szilassy Zoltán többnyire fiatalokból álló csapattal állt ki mindkét mérkőzésre.


Hirdetés

A Brassói Corona ellenben 10–2 és 9–1-re zárt Csíkkarcfalván a Sapientia U23 ellen, míg a Háromszéki Ágyúsok Csíkszeredában 5–1-re, Kézdivásárhelyen 6–0-ra kaptak ki a Sportklubtól. A Steaua utoljára a GYHK ellen játszott Otopeni-ben január első napjaiban, az összecsapást 6–2 és 7–2 arányban a vendégek nyerték.
A szakszövetség honlapja szerint holnap 15 órától a Steaua – Corona, 19 órától pedig a Gyergyói HK – Háromszéki Ágyúsok elődöntőket játsszák, a vesztesek vasárnap 14 órától a kisdöntőben mérik össze tudásukat, a Román Kupáért pedig az elődöntő két győztese 18 órától vív majd csatát. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!