Hirdetés

Közös sütés, adakozás, élmény

A cselekvő szeretet jegyében készülnek Szent Erzsébet ünnepére a Gyu­la­fe­hér­vá­ri Caritas gyer­gyó­szé­ki munkatársai. A kezdeményezés által arra biztatnak fiatalokat és időseket, kisebb-nagyobb közösségeket, hogy minőségi időt, étket és életet ajándékozzanak egymásnak, közös sü­te­ménykészítéssel. A karitatív tevékenységhez bárki csatlakozhat november 19-ig, Szent Erzsébet ünnepéig.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közös sütés, adakozás, élmény
Generációk találkozása. Étket és életet ajándékozhatnak Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Rendhagyó kezdeményezést indított út­já­ra októberben a Gyu­la­fe­hér­vá­ri Caritas Gyer­gyó­szé­ken, amely által ge­ne­rá­ci­ók találkozását és közös élményszerzését, az adakozás fontosságát kívánják felerősíteni a közösségekben.
Hármas célja van a szervezetünk által elindított, Szent Erzsébet szellemiségében történő kezdeményezésnek. Egyrészt szeretnénk, ha nagymamák és unokák, idősek és fiatalok találkoznának, közösen dolgoznának, elkészítve egy régi, esetleg elfeledett süteményt, majd azt megosztanák a rászorulókkal – ismertette a programot Balázs Katalin, a szervezet kommunikációs munkatársa. Elmondta: a rendezvénysorozat első állomása a gyergyócsomafalvi Napfény Szociális Központ volt, ahol az oda járó idősek készítettek írós palacsintát, megvendégelve belőle a Páli Szent Vince Napközi Otthonba járó gyermekeket és a Cseperedő foglalkozások résztvevőit is.


Hirdetés


Balázs Katalin, a Caritas munkatársa elmondta: az egy hete meghirdetett kezdeményezés kapcsán sokan érdeklődtek egyénileg, de közösségeket is megmozdított a Szent Erzsébet-szellemiség. Gyergyóremetén egy dédnagymama mutatja meg nemcsak dédunokájának, hanem egy egész ovis csoportnak a galambas nevű sütemény elkészítését, a gyergyószentmiklósi idősek csoportjának tagjai kisgyermekes édesanyákat látnak vendégül közös sütésre, a Szent Erzsébet Idősotthonban az alkalmazottak gyermekei alkotnak közösen a bentlakó idősekkel, az otthoni beteggondozók pedig ellátottjaikat lepik meg süteményekkel. 
Az ünnepre hangoló kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, akár úgy, hogy nagymamájával, unokájával közösen készít süteményt, akár úgy, hogy segít találkozni generációknak és minőségi időt  együtt tölteni. A közös sütésről készült fotót, a sütemény receptjét és az adakozással kapcsolatos él­mény­be­szá­mo­lót Szent Erzsébet napjáig, november 19-ig várják a katalin.balazs@caritas-ab.ro címre. Az így kialakuló receptgyűjtemény fennmaradását, megőrzését a szervezet munkatársai biztosítják. Az idei Szent Erzsébet-napi gyűjtés kedvezményezettjei a Caritashoz tartozó gyermekek lesznek.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!