Hirdetés

Közel volt a trónfosztáshoz a Vasas

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Temesvári Poli pontot hullajtson Udvarhelyen a női labdarúgó 1. Liga utolsó előtti fordulójában, a bánságiak a 89. percben szerzett góllal legyőzték a Vasas Feminát, így továbbra is vezetik a pontvadászatot.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 5 perc
Közel volt a trónfosztáshoz a Vasas
A Poli az utolsó előtti percben szerezte meg a győzelmet Fotó: Politechnica Timisoara

A képlet egyszerű volt: a Temesvári Polinak győznie kellett Székelyudvarhelyen, a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában, ha továbbra is vezetni akarta a pontvadászatot. Ennek megfelelően, már a 15. percben előnyhöz jutottak, és uralták a Vasas Femina otthonában rendezett szombati összecsapást. Azonban a 41. percben egy második sárga miatt a vendégek emberhátrányban maradtak, igencsak megnehezítve saját dolgukat. Ráadásul hat perccel a térfélcserét követően az udvarhelyiek brazil idegenlégiósa, Malu egy irdatlan bombagóllal kiegyenlítette az állást, és a csapat is egyre veszélyesebben kezdett focizni.

Ha ennyi marad az eredmény, és a Kolozsvár a papírforma szerint vasárnap legyőzi a Banat Girls együttesét, a kolozsváriak átveszik a bajnokság vezetését, és az utolsó fordulóban, a Temesvári Poli otthonában egy döntetlennel is meg tudják védeni címüket.

Azonban a döntetlennel a Vasas sem volt elégedett, így hirtelen háromesélyessé vált az összecsapás. A győzelemhez mindkét gárdának volt esélye és lehetősége is, végül a lépés a Polinak jött ki jobban, mindent egy lapra feltéve a 89. percben megszerezték a győzelmet jelentő gólt (1–2).

A Temesvári Poli igencsak ingadozó formát mutatott az utóbbi időben, egy hónappal ezelőtt 7–0-ra kapott ki a Kolozsvár otthonában, két hete pedig 7–0-ra verte a vendéglátó FK Csíkszeredát. Udvarhelyi győzelmével pillanatnyilag négy ponttal áll a pontvadászat élén.

Amennyiben a Kolozsvári Universitatea vasárnap, a papírformának megfelelően, hazai pályán legyőzi a Banat Girls együttesét, úgy a bajnoki cím a két esélyes direkt összecsapásán dől el.

Május 28-án, az utolsó fordulóban a Temesvári Poli a Kolozsvári Universitateát látja vendégül, a kolozsváriaknak győzelem kell a címvédéshez, a Temesvárnak a döntetlen is elég a bajnoki címhez.

Női labdarúgó 1. Liga, felsőház, rájátszás, 9. (utolsó előtti) forduló

Vasas Femina – Temesvári Poli 1–2 (0–1)

vasárnap, május 21.:

Kolozsvár – Banat Girls (11 órától)

FK Csíkszereda – Bukaresti Carmen (12.45-től)

Az állás: 1. Temesvár 55 pont, 2. Kolozsvár 51, 3. Carmen 43, 4. FK Csíkszereda 28, 5. Banat Girls 21, 6. Vasas 20.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!